Dorpsnieuws

wojstap burgOp vrijdag 22 maart maakte de nieuwe burgemeester van Bernheze, Mark de Man, een kennismakingstoer door Heeswijk en Dinther. Helaas was er geen tijd voor een bezoek aan de Heemkamer, maar tijdens het bezoek aan de Meierijsche Museumboerderij was de voorzitter van De Wojstap in de gelegenheid de burgemeester kennis te laten maken met de Heemkundekring.

wojs burg 2Door een zeer beknopt verhaal over de vele activiteiten van de Heemkundekring werd het de burgervader duidelijk waar de leden van de vereniging allemaal mee bezig zijn. Te veel om op te noemen! Tijdens zijn verhaal kwam Fred Lennings met de verrassende mededeling dat bij archeologisch onderzoek op het nieuwbouwterrein aan de Veldstraat een bijzonder ontdekking is gedaan. Op die plek is in de 12e eeuw waarschijnlijk een nederzetting geweest. Afdrukken van huizen, schuren en resten van houten putten bevestigen dat.

Aan het einde van zijn speech overhandigde de voorzitter de burgemeester een historisch fotoboek over Dinther, Heeswijk en Loosbroek.