Avensteyn MaliskmpNa een goede voorbereiding is het echte werk weer begonnen voor het vaandelteam van Avesteyn. De middag begon met een shirtpresentatie. Avesteyn is in een nieuw jasje gestoken dankzij de nieuwe sponsoren: Cranen Autoschade & Gedo Elektro, dank daarvoor! Aan de shirts kan het dus niet gelegen hebben. Avesteyn mocht thuis aantreden tegen Maliskamp.

Het team was nagenoeg compleet op een paar vakantiegangers na, alle redenen dus om het seizoen goed te beginnen.

De wedstrijd begon fel van beide kanten, meer overtredingen dan dat er minuten op het scorebord stonden. Na 10 minuten kwam Joost alleen voor de keeper te staan door een fout van de verdediging. Deze inzet werd gekeerd door de keeper waarna er een snelle counter uitbrak. En deze was wél raak, 0-1. Hierna kwam er een periode waarin Avesteyn Maliskamp flink onder druk zette en dus ook het betere van het spel had. Dit resulteerde dan ook in de 1-1 van Joost van Vugt in de 33e minuut. Hierna was het eenrichtingsverkeer in het voordeel van Avesteyn. Teun van den Boom tekende aan voor de 2-1 na goed doorzetten. Kansen stapelden zich op maar de rust werd ingegaan met 2-1 stand.

Na rust is het spelbeeld nog steeds hetzelfde. In minuut 63 was het wederom Teun van den Boom die het net wist te vinden op aangeven van Joost Goyaarts. In de 70e minuut werd dezelfde Teun gewisseld voor Rens van Vugt. Een paar minuten later werd Joost Goyaarts gevloerd in de 16. Martijn Swartjes mocht aantreden voor de penalty. Het is nog steeds onduidelijk of de bal via de lat over de lijn ging of toch niet. Maar ik tel ‘m voor Rick Vissers die de bal wél over de lijn schoot. 4-1. In de 84e minuut werd nog de 4-2 binnengeschoten door Meurs. Een goed begin voor Avesteyn. Volgende week staat een trip naar Lith op het programma.