VV Heeswijk 24 9 2017 wedstrijd Custom

Onder een heerlijk najaarszonnetje speelden Helvoirt en Heeswijk hun seizoensouverture van jaargang 2017-2018. Het werd een boeiend duel, waarbij de thuisploeg voor rust de betere was en Heeswijk na de pauze de overhand had. Voor rust scoorde Nick vd Bruggen de 1-0 en in het 2e bedrijf maakte Wouter van Dijke de gelijkmaker op aangeven van Wesley Dekkers.

Met een beetje mazzel hadden de Heeswijkers de 3 punten nog mee kunnen nemen naar huis, want de beste kansen waren voor de mannen van de Gebr. Dijkhoff. Achteraf had iedereen in de gezellige kantine echter vrede met de puntendeling.

Helvoirt begon het beste aan de wedstrijd, want na 2 minuten was er het eerste kopkansje voor Rico de Laat. Zijn inzet was echter een makkelijke prooi voor doelman Niek van Zutphen. Ook Heeswijk kreeg kansjes maar Helvoirt-keeper Remco Kivit werd nog niet echt op de proef gesteld. Tegenvaller was de blessure van Dylan Davies, die zich na een kwartier al moest laten vervangen door Joep van Grinsven. Gedurende de 1e helft werd het veldoverwicht van de thuisploeg steeds groter en na een half uur leidde dit ook tot de 1-0. Na een geweldige mispeer van een Helvoirt-aanvaller in de Heeswijkse zestien viel de bal voor de voeten van Nick vd Bruggen die vervolgens in de lange hoek raak schoot. Vlak voor de pauze kopte Menno van Hattum nog boven op de lat, nadat De Laat de bal van achter de achterlijn had teruggelegd.In de pauze zette het team van trainer Marc vd Ven de zaken om, waardoor de tegenstander beter onder druk gezet kon worden. Dit had ook direct succes in het veld. Een strakke voorzet van Pieter Verbruggen werd nog gemist door de Heeswijk-aanvallers, maar toen Wesley Dekkers door keeper Van Zutphen diep gestuurd werd en scherp voorgaf bracht dit wel succes. Van Dijke pikte de voorzet op, omspeelde zijn tegenstander en schoof beheerst de gelijkmaker binnen.

De gasten bleven daarna sterker, waarbij middenvelders Danny Aarts, Sten vd Berg en captain Tom Sleddens bijna iedere 2e bal veroverden. Achterin hielden Dekkers en Van Grinsven de gevaarlijke spitsen van Helvoirt in bedwang en Jules Heerkens was sterk aan de bal in de voorhoede. Heeswijk kreeg dan ook de beste kansen op de overwinning. Zo kon Verbruggen zijn sterke rush net geen passend vervolg geven en koos Stef Adank er in kansrijke positie voor om de bal door te spelen op Van Dijke in plaats van zelf op doel te schieten. De Heeswijk-spits schoot vervolgens echter in het zijnet, waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter De Goeij na ruim 90 minuten bij een 1-1 stand floot voor het einde.Beide teams hadden vrede met deze uitslag en het vertoonde spel biedt voor Heeswijk voldoende perspectief voor de rest van het seizoen. Komend weekend komt Emplina op bezoek dat zich na een 5-0 zege de 1e koploper van de 2e klasse H mag noemen.