Binnenkort

za - 25/10 00:00
Spooktocht door Koninklijke Fanfare
za - 25/10 14:00-
Inspiratiemiddag van Berne Media + concert
za - 25/10 21:00-
5e Fanclubavond van de Herrie Davidson Band
zo - 26/10 15:00-
Bluesunday
ma - 27/10 20:00-
‘Eindeloos Bewustzijn’ , Bijna Dood Ervaring
di - 28/10 20:00-
Lezing door Annemarie Rakhorst
wo - 29/10 20:00-
Kasteelconcert
za - 01/11 21:00-
The Moodsystem & Northern Lights
zo - 02/11 00:00
Lunch-matineeconcert door Slán
zo - 02/11 16:00-
Abdijconcert
zo - 02/11 18:00-
Tribute to The Fatal Flowers
za - 08/11 20:00-
'Veel liefs uit Tirol'
za - 08/11 20:11-
32e Zwetsavond door CV de Juinders
za - 08/11 21:00-
Twenty Sicks
zo - 09/11 00:00
Lunch-Matineeconcert
zo - 09/11 11:00-14:00
Vrijwilligersmarkt
zo - 09/11 12:00-17:00
High tea en bruiloft workshops
zo - 09/11 20:00-
'Veel liefs uit Tirol'
wo - 12/11 20:00-
Theatervoorstelling “Denkend Hart”
HaDeejer.nl
Politie schiet inbreker in been PDF Afdrukken
vrijdag 13 april 2012 23:55
politielogoVolgens inmiddels bevestigde berichten is rond middernacht een inbreker in de buurt bij restaria Ritchie in de Torenstraat in Dinther in zijn been geschoten. Een andere inbreker isvoortvluchtig. 

 
Inschrijfdag..2 juni KinderVakantieWeek PDF Afdrukken
donderdag 24 mei 2012 14:50

Stg RanjaMis ‘m niet! De inschrijfdag voor de KinderVakantieWeek van Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Van 9.30 tot 11.00 in de Wis in Loosbroek en van 13.30 tot 15.30 in soos imeet in Heeswijk-Dinther.  Kosten per kind voor de gehele week zijn €15.00. Nadien opgeven kan tot 16 juni telefonisch op nummer 0613376947  of via onze site www.stichting-ranja.nl. De kosten zijn dan €20.00 per kind per week. Op de dag zelf kan worden aangegeven bij welke andere kinderen uw kind in de groep wil, nadien is dit niet meer mogelijk.

Van 6 t/m 10 augustus zal in Heeswijk-Dinther en Loosbroek de KinderVakantieWeek plaatsvinden. Alle basisschoolkinderen van Heeswijk-Dinther en Loosbroek mogen hieraan deelnemen. Het thema is “Boerderij” en de voorbereidingen om er weer een spectaculaire week van te maken zijn in volle gang. Zoals je weet is het hard werken op de boerderij. We gaan natuurlijk beginnen met het bouwen van een stal, hooischuur, kippenhok of wat er dan ook maar thuishoort op een boerderij. Daarnaast zal er volop sport en spel zijn, de theatergroep  is druk met het instuderen van een  spannend verhaal en natuurlijk komt op woensdag de brandweer en mogen jullie je allemaal uitleven in het schuim. Dat wordt dus met de kippen op stok om de volgende dag  bij het kraaien van de haan uit de veren te komen zodat je er weer een dag volop tegenaan kunt. De Bovenbouwers  worden dit jaar extra op de proef gesteld met uitdagende activiteiten en een nachtspel om nooit te vergeten. Zorg dat je de inschrijfdag niet mist en bemachtig een plekje op de gezelligste boerderij van Nederland! Wil je erbij zijn, maar ben je 12 jaar of ouder?  Dat kan! Zonder vrijwilligers kan deze week niet doorgaan. Lijkt het je leuk er samen met de kinderen een beestenboel van te maken, geef je dan op via www.stichting-ranja.nl. Ook is het mogelijk je maatschappelijke stage bij ons te lopen, je hebt dan voor het schooljaar begint al je uren al in je zak! Meld je aan via de site. Tot ziens allemaal 2 juni en 6 augustus! 

 

 

 

 
Start jaarlijkse controle onderhoud sloten PDF Afdrukken
vrijdag 17 oktober 2014 07:04

onderhoud sloten

Sloten moeten vóór 15 november goed gemaaid en onderhouden zijn.In de winter valt veel regen. Het overtollige water in sloten en beken moet dan snel doorstromen. Daarom mogen er geen obstakels, zoals takken, in de sloot liggen. Medewerkers van waterschap Aa en Maas controleren in de derde week van november of sloten schoon zijn. We noemen dat de schouw. Dagelijks Bestuurslid Francien van de Ven: ‘Deze controle is noodzakelijk om een goede en snelle waterafvoer in de winter te garanderen. Door samen te werken voorkomen we wateroverlast en schade.’

 

Begin op tijd met onderhoudswerk
Het onderhoud aan sloten betekent voor grondeigenaren of -gebruikers onder andere:

  • Weghalen van overtollige waterplanten, drijfvuil, kroos, ingevallen bladeren, overhangende takken en gezonken voorwerpen;
  • Schoonhouden van duikers, waterdoorgangen onder wegen of andere constructies die bedoeld zijn om wateren met elkaar te verbinden;
  • Maaien van slootkanten en slootbodem;
  • Noodzakelijke onderhouds- en herstelwerkzaamheden.


Het waterschap merkt dat sommige eigenaren tot het laatst toe wachten met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Als het dan regent, is het land niet meer goed meer toegankelijk voor onderhoud  waardoor niet  wordt voldaan aan de onderhoudsplicht. Medewerkers van het waterschap keuren de sloot dan af. Voorkom dit en start tijdig met het onderhoud!

Eigen verantwoordelijkheid
De eigenaar van een perceel langs een sloot is verantwoordelijk voor het onderhoud. Dit is geregeld in de Keur waterschap Aa en Maas (wettelijk kader, www.aaenmaas.nl/keur).

Weten of u verantwoordelijk bent voor het onderhoud van een sloot? Vanaf 13 oktober 2014 zijn de actuele schouwkaarten digitaal te bekijken op www.aaenmaas.nl/schouw.

Is de sloot niet goed onderhouden, dan is de eigenaar verplicht binnen 14 dagen het onderhoud alsnog uit te voeren. Gebeurt dit niet, dan wordt een hersteltermijn van 7 dagen gegeven. Voldoet de sloot dan nog niet, dan voert het waterschap het onderhoud uit op kosten van de eigenaar. Daarnaast schrijft het waterschap een Bestuurlijke Strafbeschikking uit. De Bestuurlijke Strafbeschikking maakt het mogelijk eenvoudige strafbare feiten, zonder tussenkomst van de strafrechter, direct af te doen met een boete die gelijk geïnd wordt. De hoogte van de boete bedraagt € 100,- per watergang voor een particulier en  € 300,- per watergang voor een bedrijf.

 
Dit weekeind zwemmen? Dan wel in gecontroleerd zwemwater! PDF Afdrukken
vrijdag 17 augustus 2012 14:01

20120817ZwemmenMet de aangekondigde tropische temperaturen wordt het dit weekeind fantastisch zwemweer. En wat is er nou fijner dan op een warme dag heerlijk in het water te plonzen? Maar, neem dan wél een duik in de gecontroleerde officiële zwemplassen.

Kwaliteit

De zwemwateren die door de provincie zijn aangemerkt als officiële zwemplas, worden vlak voor én tijdens het zwemseizoen intensief gecontroleerd of er niet te veel schadelijke bacteriën in zitten. Deze bacteriën kunnen gezondheidsrisico voor zwemmers vormen. Door de controles weet je zeker dat je in officiële zwemplassen veilig kunt zwemmen.

Onzichtbaar gevaar

Waterschap Aa en Maas adviseert om niet te zwemmen in de niet officiële zwemplassen.  Het gevaar dat schadelijke bacteriën in het water zitten (vaak niet zichtbaar!) ligt op de loer. Zeker met deze hoge temperaturen kunnen bacteriën zich razendsnel ontwikkelen.

Denk aan blauwalgen. Blauwalgen (= een bacterie) zijn bijvoorbeeld gek op zomerse temperaturen en kunnen dan, als er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn, weelderig bloeien. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waar mens en dier gezondheidsklachten van kunnen krijgen zoals huidirritatie en duizeligheid. Dit willen we niet oplopen als we lekker zwemmen!

Actuele zwemwaterinformatie

De provincie Noord-Brabant gaat over het zwemwater. Actuele informatie over de waterkwaliteit van zwemplassen krijgt u, van mei tot oktober, via de provinciale zwemwatertelefoon, 073- 680 80 58. Ook vindt u informatie op de website van de provincie, www.brabant.nl/zwemwater

 
Meulenbroek wint Nederlandse zijspantitel PDF Afdrukken
woensdag 31 oktober 2012 11:16

20121031Ronnie MeulenbroekBakkenist Ronnie Meulenbroek uit Heeswijk-Dinther won samen met zijn stuurman Patrick Greup het Nederlands Kampioenschap zijspancombinatie. Afgelopen zondag in Meijel pakten zij de laatste punten die hiervoor nodig waren.  

Het tweetal verzekerde zich na de eerste van de twee manches al van de Nederlandse zijspantitel. Meulenbroek en Greup behaalden in de, ongeveer twintig, voorgaande wedstrijden de meeste punten en stonden er daarom het beste voor bij de start. Doordat het zijspanduo de eerste manche won, kon zij qua puntenaantal niet meer worden ingehaald in de tweede manche.

Door het winnen van het NK mogen Meulenbroek en Greup meedoen aan de Europese Kampioenschappen, maar het is onzeker of het tweetal ook werkelijk deelneemt. Meulenbroek zet misschien een streep onder zijn carrière.   

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 723