HaDeejer.nl
Politie schiet inbreker in been PDF Afdrukken
vrijdag 13 april 2012 23:55
politielogoVolgens inmiddels bevestigde berichten is rond middernacht een inbreker in de buurt bij restaria Ritchie in de Torenstraat in Dinther in zijn been geschoten. Een andere inbreker isvoortvluchtig. 

 
Inschrijfdag..2 juni KinderVakantieWeek PDF Afdrukken
donderdag 24 mei 2012 14:50

Stg RanjaMis ‘m niet! De inschrijfdag voor de KinderVakantieWeek van Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Van 9.30 tot 11.00 in de Wis in Loosbroek en van 13.30 tot 15.30 in soos imeet in Heeswijk-Dinther.  Kosten per kind voor de gehele week zijn €15.00. Nadien opgeven kan tot 16 juni telefonisch op nummer 0613376947  of via onze site www.stichting-ranja.nl. De kosten zijn dan €20.00 per kind per week. Op de dag zelf kan worden aangegeven bij welke andere kinderen uw kind in de groep wil, nadien is dit niet meer mogelijk.

Van 6 t/m 10 augustus zal in Heeswijk-Dinther en Loosbroek de KinderVakantieWeek plaatsvinden. Alle basisschoolkinderen van Heeswijk-Dinther en Loosbroek mogen hieraan deelnemen. Het thema is “Boerderij” en de voorbereidingen om er weer een spectaculaire week van te maken zijn in volle gang. Zoals je weet is het hard werken op de boerderij. We gaan natuurlijk beginnen met het bouwen van een stal, hooischuur, kippenhok of wat er dan ook maar thuishoort op een boerderij. Daarnaast zal er volop sport en spel zijn, de theatergroep  is druk met het instuderen van een  spannend verhaal en natuurlijk komt op woensdag de brandweer en mogen jullie je allemaal uitleven in het schuim. Dat wordt dus met de kippen op stok om de volgende dag  bij het kraaien van de haan uit de veren te komen zodat je er weer een dag volop tegenaan kunt. De Bovenbouwers  worden dit jaar extra op de proef gesteld met uitdagende activiteiten en een nachtspel om nooit te vergeten. Zorg dat je de inschrijfdag niet mist en bemachtig een plekje op de gezelligste boerderij van Nederland! Wil je erbij zijn, maar ben je 12 jaar of ouder?  Dat kan! Zonder vrijwilligers kan deze week niet doorgaan. Lijkt het je leuk er samen met de kinderen een beestenboel van te maken, geef je dan op via www.stichting-ranja.nl. Ook is het mogelijk je maatschappelijke stage bij ons te lopen, je hebt dan voor het schooljaar begint al je uren al in je zak! Meld je aan via de site. Tot ziens allemaal 2 juni en 6 augustus! 

 

 

 

 
Meulenbroek wint Nederlandse zijspantitel PDF Afdrukken
woensdag 31 oktober 2012 11:16

20121031Ronnie MeulenbroekBakkenist Ronnie Meulenbroek uit Heeswijk-Dinther won samen met zijn stuurman Patrick Greup het Nederlands Kampioenschap zijspancombinatie. Afgelopen zondag in Meijel pakten zij de laatste punten die hiervoor nodig waren.  

Het tweetal verzekerde zich na de eerste van de twee manches al van de Nederlandse zijspantitel. Meulenbroek en Greup behaalden in de, ongeveer twintig, voorgaande wedstrijden de meeste punten en stonden er daarom het beste voor bij de start. Doordat het zijspanduo de eerste manche won, kon zij qua puntenaantal niet meer worden ingehaald in de tweede manche.

Door het winnen van het NK mogen Meulenbroek en Greup meedoen aan de Europese Kampioenschappen, maar het is onzeker of het tweetal ook werkelijk deelneemt. Meulenbroek zet misschien een streep onder zijn carrière.   

 
Dit weekeind zwemmen? Dan wel in gecontroleerd zwemwater! PDF Afdrukken
vrijdag 17 augustus 2012 14:01

20120817ZwemmenMet de aangekondigde tropische temperaturen wordt het dit weekeind fantastisch zwemweer. En wat is er nou fijner dan op een warme dag heerlijk in het water te plonzen? Maar, neem dan wél een duik in de gecontroleerde officiële zwemplassen.

Kwaliteit

De zwemwateren die door de provincie zijn aangemerkt als officiële zwemplas, worden vlak voor én tijdens het zwemseizoen intensief gecontroleerd of er niet te veel schadelijke bacteriën in zitten. Deze bacteriën kunnen gezondheidsrisico voor zwemmers vormen. Door de controles weet je zeker dat je in officiële zwemplassen veilig kunt zwemmen.

Onzichtbaar gevaar

Waterschap Aa en Maas adviseert om niet te zwemmen in de niet officiële zwemplassen.  Het gevaar dat schadelijke bacteriën in het water zitten (vaak niet zichtbaar!) ligt op de loer. Zeker met deze hoge temperaturen kunnen bacteriën zich razendsnel ontwikkelen.

Denk aan blauwalgen. Blauwalgen (= een bacterie) zijn bijvoorbeeld gek op zomerse temperaturen en kunnen dan, als er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn, weelderig bloeien. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waar mens en dier gezondheidsklachten van kunnen krijgen zoals huidirritatie en duizeligheid. Dit willen we niet oplopen als we lekker zwemmen!

Actuele zwemwaterinformatie

De provincie Noord-Brabant gaat over het zwemwater. Actuele informatie over de waterkwaliteit van zwemplassen krijgt u, van mei tot oktober, via de provinciale zwemwatertelefoon, 073- 680 80 58. Ook vindt u informatie op de website van de provincie, www.brabant.nl/zwemwater

 
Jeugdschaaktoernooi PDF Afdrukken
woensdag 24 april 2013 20:45

20130421 111842Afgelopen zondag hebben 2 jeugdschakers van Schaakvereniging Caïssa Heeswijk-Dinther meegedaan aan een internationaal jeugdschaaktoernooi in Antwerpen. Heeswijkenaar Tijn Roefs stuurde het volgende verslag en een paar foto's.

Op zondag 21 april heb ik meegedaan aan een internationaal schaaktoernooi in Belgie, in Merksem.
Het was in een oud fort en er deden ongeveer 200 kinderen mee.
De kleinste kinderen waren 6 jaar, zaten nog op een stoelverhoger en hadden hun knuffel bij, maar konden supergoed schaken.
Ik moest meestal tegen kinderen uit Belgie schaken.
Het duurde de hele dag en totaal heb ik 9 potjes gedaan.
Het was leuk om te doen.
Ik heb ongeveer de helft gewonnen en de helft verloren.
Maar iedereen mocht een prijs kiezen van de prijzentafel.
Ik weet nu ook dat Jetons muntjes zijn om mee te betalen en een broodje smos is een broodje ei met sla.

Groetjes Tijn Roefs

 20130421 115938

 

 
<< Start < Vorige 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Einde >>

Pagina 1 van 880