Dorpsnieuws

Wat te doen bij natuurbranden

gemeente bernheze_tonWat zijn de gevaren?
Bijna alle natuurbranden ontstaan door menselijk gedrag. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest.

Inspraak Dintherse parochianen


augustinusparochie
Op dinsdag 27 juni is er om 20.00 uur een inspraakavond voor de parochianen van de Geloofsgemeenschap St Servatius te Dinther in Cultureel Centrum Servaes. Deze avond wordt georganiseerd door de Locatieraad van de Geloofsgemeenschap Dinther. 

Telemann festival op kasteel

kasteel Heeswijk_wapen25 juni 2017 is het precies 250 jaar geleden dat barokcomponist Georg Philip Telemann is overleden. Als productiefste barokcomponist staan er meer dan 3000 werken op zijn naam. Naar aanleiding van het NRC krantenartikel “Telemann verdient

Beregenen

Aa en MaasOnttrekkingsverbod uit oppervlaktewater district Beneden Aa per 20 juni 2017:
Waterschap Aa en Maas kondigt met ingang van dinsdag 20 juni 2017 een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater af voor het beregenen van landbouwgewassen.

vaders op het kasteel

vaders op_het_kasteelOp Vaderdag, zondag 18 juni, kunnen vaders op Kasteel         Heeswijk laten zien dat zij een held zijn. Ridders van de living history group Teuxandrii geven workshop voor vaders en       kinderen.
Harnassen, maliënkolders, helmen, zwaarden en speren kun je aantrekken en uitproberen. Je krijgt les in verdedigen en aanvallen.
 

EHBG: Eerste Hulp Bij Glasvezel

EHBG F1_kleurIn Bernheze wordt glasvezel aangelegd. Iedereen kan zich aansluiten. Dat doe je door een abonnement te nemen bij TriNed of bij Tweak. Als je meedoet, dan kán het zijn dat je moet overstappen op een nieuw mailadres.

Laat u verrassen door de bieb

vakantiebieb2017Laat u op vakantie verrassen door de bibliotheek!De zomervakantie is voor veel mensen dé tijd om ongestoord een goed boek te kunnen lezen. Gaat u bijna op vakantie maar weet u nog niet welke boeken u mee wilt nemen?

Open Podium in de Kersouwe

Open podium
Op 2 juni is het weer tijd voor het altijd zeer drukbezochte Open Podium van de Kersouwe. Het avondvullende programma kent een hoog lokaal karakter en biedt ruimte aan de meest uiteenlopende disciplines. Muziek, cabaret, zang, dans, en poëzie:

Dag van het Kasteel 5 juni

dag v.h. kasteelBeleef de rijke geschiedenis, het kasteelleven, de weelde van de buitenplaats, dwaal rond in een magische omgeving waarin cultuur en natuur samensmelten, klim in de IJzertoren tot aan de Hertogen van Brabant,

Subcategorieën