Dorpsnieuws

Boek & Babbel augustus 2017

bibliotheek tonDésirée de Rooij, bibliothecaris in Bibliotheek Heesch, geeft komend half jaarweer nieuwe boekentips in de bibliotheken.Te beginnen op 28 en 31 augustus en 1 september  (Zie onderstaand schema)

 

Dauwtrappen met Smulontbijt

080 Opening Blotevoetenpad Dierentuinweide heeswijk brabant CustomHet is feest op de Dier & Tuin weide, want de stichting bestaat 10 jaar! Om dit te vieren organiseren de 9 vrijwilligers op zondagochtend 27 augustus “Dauwtrappen met Pop-up Smulontbijt”.

Vreemdeling welkom?

Joost Jansenoverweging op 20 augustus 2017. Staatssecretaris Dijkhoff ligt onder vuur vanwege de uitzetting van een Armeense vrouw terwijl haar kinderen ergens ondergedoken zitten. Enkele vluchtelingen die we in de abdij hebben, zijn ontevreden – volgens het Brabants Dagblad - omdat ze zolang op echte woonruimte moeten wachten. En ze klagen omdat er geen vrijwilligers werk is…

Gezellige avond in Alzheimercafé in Veghel

AlzheimercaféIn de zomermaanden zijn de bijeenkomsten in het Alzheimercafé gewoonlijk wat luchtiger van aard. Voor 15 augustus hebben de vrijwilligers van het café een avond georganiseerd met enkele kleine onderwerpen, die het verdienen om eens wat meer aandacht te krijgen.

'Aha, daar hebben we een kroeskarpertje!'

VisstandVooral veel klein spul. En één grote joekel. Dat was de vangst gisteren tijdens een meting van de visstand op twee plekken in de Aa bij Heeswijk-Dinther en Berlicum. Waterschap Aa en Maas laat om de zes jaar onderzoek doen naar die visstand. De uitkomst vertelt veel over de waterkwaliteit. 

Jumbo haalt mogelijk besmette eieren uit de schappen

downloadDe Veghelse supermarktketen Jumbo en Albert Heijn hebben 'uit voorzorg' eieren uit hun winkels gehaald die mogelijk te veel fipronil bevatten.
Het gaat om partijen waar mogelijk nog eieren tussen zitten die op de lijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan.

Winnaar Radeejer juli

Quiz juliDe vraag in juli was :
Waar en wanneer heeft Sanne van Dijk brons gewonnen? 
Het goede antwoord was: 12 februari 2017 tijdens de Gram Slam Judo in Parijs 
De winnaar van de kadobon van Thelma Kado's is deze keer geworden: Wilma Brekelmans. Gefeliciteerd.

VVV agenda, augustus Heeswijk

VVV Oss

Wilt u ook uw evenement in deze agenda opgenomen zien? Geef dit dan minimaal 2 weken vooraf, per post, e-mail, door aan VVV kantoor Oss, Spoorlaan 24, 5348 KB Oss, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van agenda. Bernheze te klein voor uw evenement? Uw evenement kan kosteloos worden opgenomen in VVV- producties.

Buurtbemiddelaar Ons Welzijn

ons welzijn 1Plezierig wonen! Dat wil iedereen. Op zijn of haar manier. Ook in Heesch, Vorstenbosch, Nistelrode, Heeswijk-Dinther en Loosbroek kan het gebeuren dat buren uw woonplezier beïnvloeden. Vaak helpt het om met elkaar te praten. Als dat niet meer lukt is het fijn dat er mensen zijn die jou kunnen ondersteunen.

Een muzikaal bloemetje VanHuis

Band vanhuis uitLekker spelen en iets goeds doen. Dat is samengevat waar de band VanHuis uit Den Dungen recent mee is begonnen. Het 4-koppige gezelschap treedt belangeloos op, gaat aansluitend met de pet rond waarna van de opbrengst een bloemetje gekocht en gebracht wordt naar mensen uit de regio die wel een opsteker kunnen gebruiken.

Woensdagmiddag jeugdtheater

rapuzel-website-760x560-280x222Woensdagmiddag 26 juli  kun je genieten van Theatergroep Mariahout in de Kersouwe . Zij spelen het sprookje Rapunzel. Deze week kun je nog naar De blote billen van de Koning van de Kersouwe.

Subcategorieën