Dorpsnieuws

Laverhof diploma_ontvangstOp 23 juni jl. namen medewerkers van Zorg Thuis van Laverhof hun diploma in ontvangst na het succesvol afronden van de leergang ‘Samenwerken in de wijk’.

Dominique den Brok, directeur cluster Behandeling, Revalidatie en Ondersteuning Thuis: “Om goed om te kunnen gaan met de grote veranderingen in de zorg, startten de medewerkers afgelopen jaar de cursus ‘Samenwerken in de wijk’. De scholing is erop gericht om medewerkers te helpen bij het maken van de omslag in het professionele denken en handelen bij deze grote veranderingen. De deelnemers hebben de leergang afgesloten met een presentatie van hun tijdschrift, waarin zij de reis van hun leerproces in beeld brengen. Het was een intensief traject, maar het resultaat mag er zijn! De medewerkers zijn enthousiast over hun vernieuwde kennis en ervaring.”

Ook Peter Beijers, raad van bestuur van Laverhof, is enthousiast en maakte eerder de opmerking: ‘Kennis van alle veranderingen in de zorg is nodig, maar nog veel belangrijker is de wijze waarop je daar als verzorgende mee omgaat. Ik ben oprecht getroffen door de wijze waarop onze verzorgenden bereid zijn hun kwaliteiten in te zetten om ook persoonlijk die verandering waar te maken.’

Bij de feestelijke bijeenkomst zijn ook vertegenwoordigers van de Seniorenraad, KBO’s, Welzijn De Meierij en Ons Welzijn aanwezig. Alsook Liesbeth van Beekveld van ‘Levensles Levende Handen’, ergotherapeuten van Laverhof en vertegenwoordigers van de cliëntenraden. In drie rondes maken de medewerkers in groepjes kennis met de genodigden, voor zover ze dat eerder voor hun tijdschrift nog niet gedaan hebben en wisselen kennis uit.

Aansluitend spreekt Willy van der Steijn van cliëntenraad cluster Heeswijk mede namens Piet van de Brand van cliëntenraad cluster Behandeling, Revalidatie en Ondersteuning Thuis zijn woord van dank uit. Hij is er als vertegenwoordiger van de cliëntenraad trots op dat er iedere dag weer zoveel mensen klaar staan om alle cliënten die zorg te bieden die ze nodig hebben.

De middag wordt afgesloten met het uitreiken van de diploma’s en er wordt geproost met een goed glas champagne op het positief afronden van de scholing.

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen