Dorpsnieuws

Marko Konings 2Bernheze krijgt een nieuwe woonvisie. Daarin wordt vastgelegd wat er de komende Jaren aan huizen gebouwd gaan worden, en ook waar deze komen. Belangrijk dus om te kijken waar behoefte aan is. Bouwen voor leegstand willen we niet. Maar we willen wel dat ouderen kunnen blijven wonen, en vooral ook dat jonge stellen in Bernheze kunnen wonen.

Kijkend naar de huidige woningmarkt valt op dat met name in Heeswijk-Dinther een groot tekort is aan betaalbare woningen. Er is ten opzicht van de andere kernen een achterstand op het gebied van sociale (huur)woningen. In de nieuwe visie staat dat ook vermeld. Men wil een inhaalslag maken, maar uit de genoemde cijfers voor de nog te bouwen woningen blijkt dat echter niet of nauwelijks. Daar zullen wij van Politiek Partij Blanco dus nog extra aandacht voor vragen. Jongeren moeten de kans hebben om in hun eigen dorp een huis te kopen. Op die manier blijven de wijken vitaal, en daarmee de scholen en de verenigingen. Als jongere noodgedwongen wegtrekken is dat het eind van de leefbaarheid van een dorp.

Ook willen wij dat er voldoende aandacht is voor wonen voor mensen met een zorgvraag of een beperking. Daar is behoefte aan, dus daar moeten we ook voor zorgen. En op het gebied van duurzaamheid moeten we een slag maken. Het zou mooi zijn als we een pilot kunnen starten met een wijkje met huizen zonder gasaansluiting. De nieuwe woonvisie moet echt toekomstgericht zijn.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen