Dorpsnieuws

BVV -_Heeswijk__34Na twee sterke tegenstanders in de eerste wedstrijden stond nu opnieuw een wedstrijd tegen een hoogvlieger op het programma. Heeswijk mocht op bezoek bij BVV in Den Bosch dat zich in de zomerperiode weer flink versterkt had. Na een spannende partij, waarbij een gelijk spel misschien verdiend was geweest, trok de thuisploeg toch aan het langste eind, 2-1. Bryan van Deursen scoorde voor de Heeswijkers.

Beide teams waren met twee zeges aan de competitie begonnen en daardoor ontspon zich direct een hoogstaand duel op de overigens slechte grasmat in Den Bosch. De gastheren begonnen het sterkst en kwamen door middel van enkele knappe individuele acties van de voorwaartsen tot schietpogingen, maar Patrick Lunenburg bleef vooralsnog redelijk eenvoudig overeind. Na ruim een kwartier viel toch de op dat moment verdiende 1-0. Imad Hamria werd vanuit het middenveld diep gestuurd en werd door Lunenburg ver naar de buitenkant gedwongen, maar vanuit een zeer moeilijke hoek wist hij toch het net te vinden. Daarna ging Heeswijk beter spelen en nam het heft in handen. Vooral de aanvallend ingestelde middenvelders Stef Adank, Danny Aarts en Tjeu van Alebeek zorgden voor veel dreiging. Het was een combinatie tussen deze spelers en linksback Wout Cuijpers die de 1-1 inleidde. Aarts werd uiteindelijk vrij gespeeld en zijn voorzet werd door Wouter van Dijke hard ingeschoten. BVV-doelman Erik Poelstra redde deze inzet, maar in de rebound was Bryan van Deursen er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten. Daarna volgden nog schietkansen voor Van Dijke en Van Deursen, maar in de ruststand kwam geen verandering meer.

Na de thee bleef Heeswijk beter, maar echte kansen leverde dit niet op. BVV was met name in de omschakeling gevaarlijk, maar behalve een poging van Armand Selmani was ook hier geen direct doelgevaar. Zo leek de wedstrijd tussen deze twee aan elkaar gewaagde teams lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in het laatste kwartier gebeurde vervolgens nog van alles. Eerst kwamen de Bosschenaren op voorsprong. Een afgeslagen vrije trap kwam bij Thomas Kagie terecht die de bal opnieuw voorslingerde. De kleinste man op het veld Emin Balta won vervolgens het kopduel en zag zijn poging op de lat eindigen, maar de terugspringende bal wist hij vervolgens binnen te tikken. Daarna gingen de blauw-witten vol op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en Van Deursen had die opnieuw kunnen maken, maar na een goede actie ging zijn harde schot rakelings over. Wat volgde waren nog een aantal hachelijke situaties in de BVV-zestien, maar helaas voor de gasten leverde dit niets meer op en bleef de 2-1 op het scorebord staan.

Een mooie pot voetbal waarbij Heeswijk een puntje had verdiend maar niet afdwong. Volgende week komt het gepromoveerde Rhode op bezoek, dat inmiddels zijn draai in de 2e klasse ook goed gevonden lijkt te hebben. Opnieuw een prachtig affiche dus!

Camiel van Doorn

Foto’s: Tjeu van Alebeek in actie (Hans Heesakkers)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen