Dorpsnieuws

Logo Gemeente Bernheze

Het COA heeft onlangs met de gemeente gesproken over de opvang van vluchtelingen in het voormalig MOB complex in Nistelrode. Sinds de dringende hulpvraag van het Rijk en de provincie eerder dit jaar, is de situatie drastisch veranderd.

Het COA heeft ons laten weten daarom geen gebruik te maken van het aanbod om het voormalig MOB complex in gebruik te nemen als opvanglocatie voor vluchtelingen. Staatsbosbeheer, eigenaar van het terrein, is van dit besluit op de hoogte gebracht.

Aanbod tot 1 oktober

Op 14 juli jl. besloot de gemeenteraad, onder voorwaarden, de locatie van het voormalig MOB-complex, tot uiterlijk 1 oktober 2016 aan te bieden aan het COA als opvanglo-catie voor 300 vluchtelingen voor een periode van 5 jaar. Het COA liet aan de subregio As-50plus weten dat de verminderde instroom van vluchtelingen aanleiding was voor een heroverweging van de noodzaak van opvangplekken.

Op 13 september berichtte de Commissaris van de Koning dat er naar verwachting voor 2016 en 2017 voldoende opvangplekken beschikbaar zijn. Tegelijkertijd is de ontwikkeling van de instroom van vluchtelingen onzeker en zijn er na 2017 mogelijk toch meer opvangplekken nodig. Een aantal aangeboden locaties wordt daarom achter de hand gehouden als opvanglocatie of om op een andere manier in te zetten. Het COA heeft laten weten dat dit niet aan de orde is voor wat betreft het voormalige MOB complex. Ook zal deze locatie niet ingezet worden voor de huisvesting van vergunninghouders.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen