Dorpsnieuws

Ons welzijnSint-Oedenrode en in Heeswijk-Dinther en Loosbroek verrichten vrijwilligers van ONS welzijn kleine reparaties in en rond het huis. Het gaat om klussen die te klein zijn om er een bedrijf voor te vragen. Voor de Klussendienst is ONS welzijn op zoek naar vrijwilligers, zowel handige mannen als vrouwen zijn welkom.

Mensen die het leuk vinden om dit werk te doen, kunnen zich aanmelden bij ONS welzijn. Dat kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur op telefoonnummer 088-3742525 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

geen klus te klein

De Klussendienst kan ingeschakeld worden voor klussen, die in maximaal 2 uur te doen zijn. Hij is er voor de klusjes die mensen zelf niet of niet gemakkelijk kunnen doen, maar waarvoor ze geen dure vakman laten komen. Het werk van de klusjesmannen is zeer gevarieerd. Een lekkende kraan repareren, een garagedeur gangbaar maken, de verwarming bijvullen, een deur schilderen, een paar kapotte tegeltjes in de keuken vervangen, het is maar een kleine greep uit alle voorkomende werkzaamheden.

En de reacties van de mensen waar Klussendienst komt, zijn hartverwarmend. Het contact met de mensen is dan ook een van de leuke kanten van dit vrijwilligerswerk. De klussers van ONS welzijn hebben ook een signalerende functie. Als zij ergens iets zien dat gevaar kan opleveren, overleggen ze met de mensen wat er gedaan kan worden om het probleem op te lossen. Vaak verhelpen zij het zelf, soms worden mensen doorverwezen. De vrijwillige klussers kunnen voor ondersteuning bij problemen altijd terugvallen op beroepskrachten.

handig en stoer

De klussers moeten goed met mensen om kunnen gaan en andere mensen graag van dienst zijn. Dat ze handig moeten zijn is eigenlijk vanzelfsprekend. ONS welzijn hoopt, dat zich bovendien enkele stoere klussers aanmelden die er niet voor terugdeinzen om op een hoge ladder goten schoon te maken. Dat is een karwei waar in deze tijd van het jaar weer veel vraag naar is.

Voor hun werk kunnen de vrijwilligers gebruik maken van de klussenauto en het gereedschap van ONS welzijn. Mochten zij dan nog kosten moeten maken, dan worden die vergoed op declaratiebasis. Werktijden worden in overleg afgesproken; de meeste klussers werken nu eens per week op een vast dagdeel. Zoals voor al zijn vrijwilligers heeft ONS welzijn ook voor de vrijwillige klussers een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. En een keer per jaar is er een gezellig uitje.

 

ONS welzijn