Dorpsnieuws

Ellen Neelen_Progressief_BernhezeAfgelopen vrijdag fietste ik met mijn tennismaatje vanaf de tennisbaan naar huis. Ik vroeg haar: waar zou jij iets over willen lezen in de krant? Wat vind jij belangrijk?Daar hoefde zij niet lang over na te denken:

“Hoe zit het met die overschotten in het sociaal domein?”

Laten we nu net een bijeenkomst hebben gehad over de overschotten in het sociaal domein. Ook in Bernheze is er een overschot. Tegelijkertijd zijn er nauwelijks klachten of signalen dat het niet goed gaat. Nou, dat gaat dan goed, zou je kunnen denken…

Maar dat denkt Progressief Bernheze niet. Wij denken dat er nog veel zorgvragen niet, of niet goed genoeg, in beeld zijn. Daar maken wij ons druk over. Het is niet gemakkelijk om hulp te vragen. En als je echt in de problemen zit dan overzie je de situatie vaak niet. Laat staan dat je de weg naar hulp kunt vinden…

Gelukkig delen wij onze bezorgdheid met het college en andere politieke partijen in Bernheze. De komende maanden gaan we aan de slag om te kijken hoe we beter zicht krijgen op de zorgvragen in Bernheze. We zoeken nog naar een goede manier. Wat ons betreft doen we dat samen met anderen, zoals vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven.

Heeft u daar ideeën over? Dan horen wij dat graag. Want mensen vragen niet zomaar om hulp! Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zien wat er om ons heen gebeurd en te zien waar hulp nodig is.

Ellen Neelen, commissielid Progressief Bernheze

Reageren?: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.