Dorpsnieuws

2017-02-12 Heeswijk_-_BVVMister Heeswijk Andre Langenhuijsen was al vroeg uit de veren om te zorgen dat het hoofdveld van sportpark De Balledonk speelklaar was om 14.30 uur. Uiteindelijk bleek zijn inzet niet voor niets te zijn geweest, want het vaandelteam van zijn clubje behaalde een zwaarbevochten zege op het sterke BVV uit Den Bosch. Meer fotos.


Uiteindelijk was Juul Heerkens de matchwinner door zeer attent de 1-0 binnen te tikken. Doelman Patrick Lunenburg was ook weer ouderwets op dreef en hielp met enkele fraaie reddingen zijn team aan de broodnodige overwinning.

Na vijf verliespartijen op rij had trainer Marc vd Ven zijn elftal iets anders neergezet, ook mede noodgedwongen door de schorsing van Sten vd Berg en de niet geheel fitte Wouter van Dijke. Dit betekende een basisplaats voor Marck Cieraad, waardoor Dylan Davies doorschoof naar het middenveld en Stef Adank naar de aanval. Heeswijk begon sterk maar de eerste kans was voor de gasten, toen de altijd gevaarlijke Imad Hamria ontsnapte maar keeper Lunenburg op zijn weg vond. Daarna was het aan de thuisploeg, waarbij Adank zijn inzet van dichtbij gekeerd zag worden door Poelstra. Na een half uur volgde de 1-0 alsnog toen spits Heerkens attent reageerde toen de bal vlak voor het doel bleef liggen en hij met een sliding de 1-0 binnenschoot. Danny Aarts leek daarna op weg naar de 2-0, maar zijn schot werd op het laatste moment nog geblokt door Kevin Mangandu. Net voor rust kreeg Glenn Kusters nog een goeie schietkans voor de Bosschenaren, maar Lunenburg wist met één hand knap redding te brengen.

Na de pauze ging BVV vol op jacht naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg vocht voor elke meter en daardoor bleven grote kansen uit. En de enkele keren dat de gasten uit met name dode spelmomenten toch gevaarlijk werden, stond Lunenburg op zijn post met een aantal prachtige reflexen. Nadat Murat Dogan met een pegel de lat nog had geraakt en Kusters zijn teen net niet voldoende tegen de bal kreeg om te scoren, kreeg Bryan van Deursen aan de andere kant nog een grote kans om het duel definitief in het slot te gooien maar ook hier kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Tot opluchting van iedereen met een blauw-wit hart floot scheidsrechter De Vaan vervolgens voor het laatst en mochten de Heeswijkers eindelijk het zoet van de overwinning weer eens proeven.

Met deze zege is hopelijk de weg naar boven weer ingezet, maar met zoveel inzet en strijd als er vanmiddag op de mat gelegd werd kunnen meer overwinningen niet uitblijven. Een knap staaltje teamwork van de hele vereniging vandaag, dus eerst even nagenieten van deze driepunter!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen