Dorpsnieuws

Start GlasvezelGemeente Bernheze gaat hard: aanleg glasvezel gestart! Gistermiddag vond de kick-off plaats van de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Bernheze.
Zo’n 50 aanwezigen waren getuige hoe wethouder Rien Wijdeven samen met Eric Vos van E-Fiber symbolisch de ‘eerste’ geul heeft gegraven. De aanleg wordt naar verwachting het eerste kwartaal van 2018 afgerond. Blij en trots Wijdeven was helder in zijn bewoordingen. “Ik ben blij en trots om voor u te staan met de boodschap dat dit initiatief van de grond is gekomen. Of beter de grond ingaat.
 
Met E-Fiber hebben we sinds de start een constructieve samenwerking weten op te bouwen. Vorig jaar juni werd de overeenstemming ondertekend en kijk waar we nu al staan. Er wordt zo’n 200 kilometer graafwerk alleen al in de straten verricht, zo’n 12 teams werken continu door om 13.600 adressen aan te sluiten en per dag wordt zo’n 1200 meter gehaald. En niet onbelangrijk, de overlast is minimaal. Straten die overdag open liggen, gaan ‘s avonds weer netjes dicht.
 
Ik hoef niemand meer uit te leggen wat het belang is van glasvezel. Snel internet is niet alleen leuk, het is essentieel voor de economie in onze gemeente. En dat allemaal zonder eigen bijdrage van de inwoners.” Betrouwbaar en stabiel E-Fiber legt glasvezel aan in de gemeente Bernheze, niet alleen in de kernen maar juist ook in de buitengebieden die door andere partijen nogal eens worden ‘vergeten’. Dat is uniek. Vanwege de grote graafafstanden en de lage bevolkingsdichtheid is aanleg van glas in een buitengebied een kostbare aangelegenheid. E-Fiber heeft er vanwege het enthousiasme in Bernheze voor gekozen die investering wél te doen.
 
Bovendien is iedere aansluiting voor de bewoner geheel kosteloos. Bewoners kunnen daarna zelf bepalen of ze ook daadwerkelijk gebruik willen gaan maken van de aansluiting. Aanbod over glasvezel In Bernheze werkt E-Fiber samen met de providers TriNed en Tweak. Deze partijen bieden voor respectievelijk € 58,50 en € 55,95 een volledig alles-in-een pakket met maar liefst 500 of 1.000 Mbit supersnel internet, veel televisiezenders en voordelig bellen. Vanaf € 35,00 (Tweak) of € 48,50 (TriNed) is het mogelijk om internet via glasvezel te bestellen. Kijk voor informatie en het afsluiten van een glasvezelaansluiting op www.e-fiber.nl  .
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen