Dorpsnieuws

Kilsdonkse molen_en_fluisterboot‘Krachten bundelen in het Aadal’ luidt de titel van het onderzoek dat uitgevoerd wordt door HAS Kennistransfer in ’s-Hertogenbosch.
De gemeente Bernheze heeft de HAS gevraagd om inzicht te geven in de verschillende visies en ambities die er zijn in en rondom het Aadal.
 
Er zijn voldoende ideeën en ontwikkelingen maar deze worden nu niet optimaal benut. Met de uitkomsten van het onderzoek willen we een gedragen gebiedsvisie met actieplan opstellen.
Het Aadal tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel kenmerkt zich door waardevolle natuur en landschap met daarin meerdere cultuurhistorische parels, zoals het Kasteel en de Kilsdonkse Molen.
 
Om het waardevolle te behouden en waar mogelijk te versterken, is een gezamenlijke en gedragen visie van belang. De potentie van het gebied is groot, maar moeten we beter benutten.
Ideeën en ontwikkelingen worden nu nog niet altijd optimaal met elkaar verbonden. . “Kasteel Heeswijk als ultieme hotspot en in de nabije omgeving van Heeswijk-Dinther nog véél meer aantrekkelijke activiteiten en bezienswaardigheden. Maar bij wie is dit (on)bekend?”
 
Wethouder Peter van Boekel van Bernheze: “het Aadal is een prachtig gebied waar het heerlijk verblijven is. Er wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Een gezamenlijke visie is belangrijk om toekomstige ontwikkelingen in goede onderlinge balans optimaal te benutten. Daar worden uiteraard de partijen uit het gebied nauw bij betrokken.
Recreatie is een van de speerpunten van het gemeentebestuur. Dit onderzoek kan daar een positieve bijdrage aan leveren. Het is mooi dat de HAS hiermee aan de slag gaat en dat daarbij ook studenten worden ingezet.”
 
Planning is dat de gebiedsvisie en het actieplan voor de zomervakantie gereed zijn.
 
Contactpersoon gemeente Bernheze: Frank Pater Contactpersoon HAS Kennistransfer: Sandra van Willigen