Dorpsnieuws

Altior VIPteam

Op het zonovergoten Droevendaal en onder het toeziend oog van het VIP-team, de D2, stond deze middag de wedstrijd tegen Bladella, de nummer laatst van de hoofdklasse, op het programma. De verwachtingen waren hooggespannen: winst zou promotie naar de Topklasse betekenen.  Al snel kwam Bladella op voorsprong 2-5, maar gelukkig wist Altior terug te komen tot een ruststand van 5-5. Bladella liep weer snel uit naar 5-8 en het duurde (te) lang voordat Altior weer kon aanhaken: eindstand 8-8.
 Volgende week wacht de wedstrijd tegen de nr. 3, De Peelkorf. Minimaal een gelijkspel zou promotie naar de Topklasse veilig stellen.
Altior 2 – Rosolo 2 Uitslag: 8 - 13
Stormvogels 2 – Altior 3 Uitslag: 17 - 9
Altior 4 – SVOC ’01 2 Uitslag: 12 - 8
SDO ’99 1 – Altior 5 Uitslag: 8 - 4
Altior MW1 – Klick ‘15 MW1 Uitslag: 7 - 6
Met heel veel kansen kregen we toch te maken met een achterstand. De twee doelpunten en een gemiste strafworp aan de kant van de tegenpartij belette ons niet om onze kansen om te zetten in doelpunten. Met enige moeite wisten we de stand gelijk te trekken. Aan beide zijden werd een doelpunt afgekeurd maar toch konden we voor rust er nog één scoren, 3-2.
Na rust keken we vrij snel tegen een achterstand aan van 3 doelpunten dus moesten we stevig aan de bak. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel ook fysieker wat een leuke uitdaging werd om dat om te zetten in scores. Dit lukte, met een strafworp die er nog net in wipte en een kort schotje, en de stand was 5-5. Nog één maal kwamen de tegenstandsters op voorsprong waarna wij onze kansen afmaakten en de eindstand neerzetten op een 7-6 overwinning.
Bij winst volgende keer maken we nog kans op een tweede plek in de competitie.
Prinses Irene R1 – Altior R1 Uitslag: niet bekend
Altior A1 – Melderslo A1 Uitslag: 10 - 11
Altior B1 – Spes B1 Uitslag: 6 - 11
Corridor B1 – Altior B2 Uitslag: 5 - 6
Rooi B2 – Altior B3 Uitslag: 12 - 6
Altior C1 – Celeritas C1 Uitslag: 14 - 2
Avanti C2 – Altior C2 Uitslag: 4 - 8
Corridor D1 – Altior D1 Uitslag: 6 - 16