Dorpsnieuws

downloadDe Veghelse supermarktketen Jumbo en Albert Heijn hebben 'uit voorzorg' eieren uit hun winkels gehaald die mogelijk te veel fipronil bevatten.
Het gaat om partijen waar mogelijk nog eieren tussen zitten die op de lijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan.

Bij Albert Heijn gaat het om scharreleieren in Noord-Holland en biologische eieren in Zuid-Holland, die komen van 'verdachte' bedrijven. ,,De overige eieren en eieren in andere regio's worden door andere leveranciers beleverd", zegt een woordvoerder. ,,Hun codes staan niet op de lijst van de NVWA."
Jumbo, met 580 supers de tweede keten van het land, kan nog weinig details geven, en houdt het er op dat 'een aantal eieren die mogelijk fipronil bevatten' uit de schappen zijn gehaald.
 
ZIE OOK: Brabander (60) eet dertig besmette eieren: 'Ik blijf maar gewoon doorademen'
Minder verkoop
Of het gezondheidsrisico en de bijbehorende slechte publiciteit voor eieren, veroorzaakt door reinigingsbedrijf Chickfriend uit Barneveld, ook leidt tot minder vraag van klanten, kunnen de supermarkten nog niet zeggen.
,,We zien wel iets minder verkoop van eieren, maar dat geldt ook voor andere producten omdat deze week de vakantie voor veel mensen start", zegt de AH-woordvoerder. ,,De oorzaak is dus lastig aan te geven."
 
Sander van Mersbergen 01-08-17, Brabants Dagblad
 
Eicode van eieren met acuut gevaar voor de volksgezondheid
 
X-NL-40155XX
Eicode van eieren met te hoog fipronil-gehalte voor kinderen
X-NL-43113XX
X-NL-43326XX
X-NL-43835XX
X-NL-42766XX
X-NL-42071XX
X-NL-43514XX
X-NL-41679XX
X-NL-43879XX
X-NL-43640XX
X-NL-42659XX
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen