Dorpsnieuws

Toon van VugtDeze week hoorden wij dat de Rooi Pannen ((V)MBO school) de schoolkosten voor de leerlingen vergoedt. Een mooi gebaar, maar er zijn andere mogelijkheden voor gezinnen met een laag inkomen. De gemeente Bernheze heeft er een potje voor. De toekomst van kinderen staat op het spel, als zij geen goede opleiding kunnen volgen.

De SP wil er alles aan doen om kinderen een goede toekomst te bieden. Daar hoort een goede opleiding bij!

Schoolkostenregeling Bernheze

Ouders, met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar in het basis en/of voortgezet (beroeps) onderwijs, hebben hoge schoolkosten. Bijvoorbeeld voor: boeken, schooltas, excursies, reiskosten, ouderbijdrage, sportkleding en lesgeld.

Moet u rondkomen van een minimuminkomen, dan is dat echt een probleem. U kunt in aanmerking komen voor een jaarlijkse bijdrage in de schoolkosten van u kind. In het belang van u kind is het belangrijk daar gebruik van te maken.

Wat kunt u krijgen?

De bijdrage in het schooljaar 2017/2018 is € 187,- per kind van 4 tot 18 jaar in het basis en/of voortgezet onderwijs. Uw inkomen mag niet hoger zijn dan de inkomensgrens van € 1.606,-. Het bezit mag niet groter zijn dan € 11.880,-.

Op www.meierijstad.nl/bijzonderebijstand  kunt u meer informatie vinden.

Aanvragen Ga hiervoor naar www.meierijstad/bijzonderebijstand. En dan naar het programma Bereken uw recht. (digitaal aanvragen) Of download het aanvraagformulier “bijzondere bijstand”. Als u een vergoeding hebt gehad in het schooljaar 2016/2017, dan heeft u automatisch al een aanvraagformulier voor het nieuwe schooljaar gekregen.

Toon van Vugt

Raadslid SP

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen