Dorpsnieuws

kledingruilVanaf vorig jaar is de Ketting Kledingruil gestart in Bernheze. Ketting Kledingruil is een initiatief waarmee mensen gemakkelijk kleding kunnen ruilen met buurtgenoten. Het is leuk, gratis en duurzaam en is niet meer weg te denken uit Nederland. Ook in Bernheze is het een groot succes, maar nieuwe deelnemers zijn altijd welkom.

Wat is de Ketting Kledingruil?

Het idee is simpel. Iniatiefnemer Helma van Uden legt uit; “Ik heb een route gemaakt met alle deelnemers. Met kleding gevulde tassen worden door de deelnemers aan elkaar doorgegeven. En hoe meer deelnemers hoe leuker. Mensen kunnen zich aanmelden via www.clothingloop.org.” Als de tas door de persoon voor je is doorgegeven aan jou, is het tijd om te shoppen! Je houdt wat  je leuk vindt, en stopt iets terug dat nog in goede staat is en klaar voor een nieuwe eigenaar. Vervolgens breng je de tas naar de volgende persoon op de lijst.

Voordelen

De Ketting Kledingruil is een leuke gratis manier om je garderobe aan te vullen. Daarnaast draag je een steentje bij aan het milieu door de levensduur van mode te verlengen. Helma vult aan: “De Ketting Kledingruil draagt ook bij aan het saamhorigheidsgevoel in de gemeente. Je leert zo ook nieuwe mensen kennen. Dat maakt het extra leuk!”

Clothingloop

Inmiddels zijn er meer dan 440 Kettingen in Nederland, met in totaal ruim 16.000 deelnemers. Niet alleen in grote steden, het systeem werkt overal! En het initiatief is momenteel zelfs voet aan de grond aan het krijgen in het buitenland onder de naam The Clothing Loop. Er worden zo duizenden kilo's kleding gered, buren leerden elkaar kennen en de afvalberg voor kleding wordt verkleind.

Meer informatie en aanmelden gaat via www.clothingloop.org