Dorpsnieuws

brein1Door NAH kunnen er verschillende gedragsveranderingen ontstaan. Dit heeft niet alleen invloed op je eigen leven, maar ook op dat van je naasten. We zien na NAH veranderingen in emoties optreden, dit kan komen door directe hersenschade of door indirecte gevolgen zoals veranderde cognitie. We bespreken hoe je hier zelf en je naasten mee om kunnen gaan.

 Een neuropsycholoog van  er wordt uitleg gegeven over het brein en ook wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden.

 Dit thema staat centraal tijdens de bijeenkomsten Café Brein op 13 mei in Uden en 14 mei in Oss.

Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp door theorie en oefeningen. 

We nodigen u uit om te komen luisteren en/of mee te doen in Uden of in Oss.

Café Brein Uden/Veghel is op maandagavond 13 mei van 19.00 uur-21.00 uur (zaal open 18.30 uur).

Locatie: Muzerijk Klarinetstraat 4 Uden. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Café Brein Oss is er op dinsdagmiddag 14 mei van 14.00 uur-16.00 uur (zaal open 13.30 uur).

Locatie: De Meteoor Oude Litherweg 20 Oss. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer.

Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting.

Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is.

Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Professionals in NAH, Revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn.

Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl