Dorpsnieuws

Oogstfeest ‘ van Akker tot Bakker’

OogstfeestSamen met De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther organiseert De Bakkers Lamers het gezellige oogstfeest bij de molen. In de prachtige natuur rondom de molen kunt u de sfeer proeven van‘ Akker tot Bakker’. Het dorsen van het graan, het malen op de ouderwetse manier en tenslotte het bakken door de bakker.

Geen aardgas meer in de nieuwbouwwijken Bernheze

Bernheze logoDe raad van Bernheze nam in juni een motie aan om ‘de hoogste inspanning te doen en te streven naar veel meer gasloze nieuwbouwwijken en nul-op-de-meter woningen en bij voorkeur geen nieuwe gasnetwerken meer aan te leggen, maar een keuze te maken voor andere,

Afscheid Mies van Schijndel van hadeejer.nl

MiesVorige week heeft een deel van de medewerkers en het bestuur van Stichting Dorpsnieuws afscheid genomen van Mies van Schijndel als vrijwilliger van de digitale Hadeejer. Hij is er vanaf het begin bij betrokken geweest, vooral als technisch deskundige en opleider van nieuwe medewerkers.

Vier het leven..Vier de herfst!

Abdijbier CustomOp 21 september, de eerste dag van de herfst, organiseert Berne Abdijbier de thema-avond Vier het leven…Vier de herfst! Het Proeflokaal van Berne Abdijbier, bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther,

Komende woensdag starten we weer......

IMeetAls aftrap van het nieuwe seizoen natuurlijk een open dag voor iedereen om te kijken wat wij doen en een lekker bakkie koffie te komen drinken. We zijn open van 14:00 tot 16:30 voor iedereen.                                                                        Natuurlijk wisten jullie dit al lang, maar wisten jullie ook dat je bij ons een feestje kan houden. Ook geven wij verschillende workshops en organiseren wij thema avonden.

Cursus Digisterker

16 Web digisterker Oss De bibliotheek van Bernheze start een speciale beginnerscursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

KBO-Dinther gaat naar André Rieu

André RieuKBO-Dinther heeft vernomen dat de belangstelling bij haar leden voor het bijwonen van het Nieuwjaarsconcert van André Rieu erg groot is. Ook U heeft vast wel eens gedacht ‘André Rieu, daar zou ik graag eens naar toe gaan’. De reiscommissie heeft het u gemakkelijk gemaakt.

Eric Daandels wethouder in Waalwijk

Eric DaandelsEric Daandels (51), wethouder in Grave, volgt vertrekkend wethouder Judith Keijzers van Waalwijk op. Keijzers begint per 1 oktober als burgemeester van Oirschot.      Eric Daandels woont in Heeswijk-Dinther, is getrouwd en heeft drie kinderen. Daandels zal de vacature tijdelijk invullen, tot in in ieder geval de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Edwin Evers Band in Kersouwe op 15 september

Foto EEB groot 1024x683De Edwin Evers Band, met de beste muzikanten van Nederland, onder leiding van Nederlands’ bekendste ochtend DJ, Edwin Evers, brengt een onvergetelijke show vol met bekende hits. Niet vanuit de intieme radiostudio maar op vrijdag 15 september om 20:30u in Natuurtheater de Kersouwe samen met zijn muzikale vrienden waarmee hij al ruim 15 jaar deze band vormt.

Winnaar fiets Toer Mee

Toer MeeTijdens de Toer Mee van de Koninklijke Fanfare Heeswijk wordt jaarlijks door Van Esch Tweewielers uit Heeswijk een gloednieuwe fiets beschikbaar gesteld voor de winnaar van de loterij.

Onlangs ontving Ad van den Hurk uit Schijndel uit handen van Nancy Kager van Van Esch Tweewielers de gloednieuwe fiets.

In HD meer dan 50 % glasvezel

GlasvezellkabelHet glasvezelnet van Bernheze groeit als kool. Ook 46 huishoudens in buurgemeente Veghel liften mee en Geffen volgt.

Als een olievlek verspreidt het glasvezelnet van E-Fiber zich over noordoost-Brabant. Het ligt al in Boekel, Landerd en een deel van Bernheze.