Dorpsnieuws

thumb Leonie Dekker en Lianne van GenugtenTijdens de expositie van de leerlingen van Leonie Dekker in Atelier 47 kwam de opbrengst ten goede aan stichting Buro Lima. Het hoge bedrag van €2379, - euro werd door Leonie, Mariëlle en Thea persoonlijk overhandigd aan Lianne.

Dankzij deze prachtige bijdrage kan er mooie speel/ontdekplek in de Lima tuin worden gecreëerd.

Leonie Dekker verzorgt diverse schildercursussen en schilderworkshops. Haar cursisten kregen de gelegenheid om hun werk aan het publiek te tonen in de weekenden van 5/6 en 12/13 september tijdens de expositie in atelier 47. Ook was er de gelegenheid om het werk van Leonie zelf te bewonderen. De expositie werd enorm goed bezocht. De opbrengst van de verkoop van cup cakes, de koffie, de vrije giften en een percentage van de verkoop van de schilderijen kwam ten goede aan stichting Buro Lima. Stichting de Houtduif leverde een grote bijdrage doormiddel van een gulle gift.

Stichting Buro Lima biedt pedagogische begeleiding en ondersteuning aan kinderen en jeugdige met een beperking in nauwe samenwerking met hun ouder(s). “Met dit prachtige bedrag komen we, samen met de andere giften, echt in de buurt van het realiseren voor een leuke speel, ontdekplek in onze prachtige Lima tuin” aldus een enthousiaste Lianne, bestuurder van deze stichting.

Nog iets leuks:

Deze week kreeg initiatiefneemster van de expositie Leonie Dekker het goede nieuws dat ze door de vakjury van de van Gogh-schilderwedstrijd is uitgekozen tot de 125 beste inzendingen. Er kan nu via de website www.vangoghschilderwedstrijd.nl  een stem uitgebracht worden op haar inzending “Rembrandt van Gogh en ….. me”.