Dorpsnieuws

BladafvalDe gemeente zorgt er elk jaar voor dat het blad van de bomen in het najaar zo snel mogelijk opgeruimd wordt. Dit jaar beginnen we op 19 oktober met een nieuwe aanpak.

Bladhopen centraal in de wijk
U mag samen met uw buurt het bladafval op een aantal centrale punten verzamelen. We richten daar ruim 100 verzamelpunten voor in. Deze komen op plekken in de gemeente waar veel bomen staan en in de afgelopen jaren ook al veel bladafval is verzameld. Een overzicht daarvan kunt u onderaan de pagina downloaden. U herkent de verzamelpunten aan de bordjes die we er neerzetten.
Heeft u daar bladafval neergelegd, dan kunt u de bladhoop melden bij de gemeente, via telefoonnummer 14 0412 of via het aanmeldformulier. We halen de bladhoop dan op, op de dag dat we in uw kern het andere bladafval opruimen.

Vaste opruimdag
We ruimen het bladafval in de kernen elke week op een vaste dag op. Daar starten we op 19 oktober 2015 mee en we gaan daarmee door tot het einde van het jaar.


donderdag in Heeswijk-Dinther

Buiten de bebouwde kom
Als u buiten de bebouwde kom woont, kunt u bladafval verzamelen op bladhopen. U kunt deze bladhopen ook melden bij de gemeente. Ze moeten dan minimaal 5 m3 groot zijn. We halen deze niet op een vaste dag op, maar proberen het opruimen zo efficiënt mogelijk te plannen. Dat betekent dat we niet van tevoren kunnen inschatten wanneer we de bladhoop komen ophalen.

Het is niet de bedoeling dat u bladeren uit eigen tuin aanbiedt en u mag ook geen bladeren in plastic zakken verzamelen. We nemen ander tuinafval, zoals snoeihout, niet mee. Ook legen we geen zelfgemaakte bladkorven.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Verzamelplaatsen Heeswijk-Dinther 

https://www.bernheze.org/data/downloadables/1/1/6/verzamelplaatsen-heeswijk-dinther.pdf