Dorpsnieuws

IMG 9679

Zondag 18 oktober spitst het publiek in CC Bernrode de oren als de Koninklijke Slagwerkgroep o.l.v. Wim van Zutphen het jaarlijks vriendenconcert van Koninklijke Fanfare St. Willibrord opent.

Klokslag 11.00 slaat de dirigent de 1e maat voor een indrukwekkende reeks muziekstukken. Al snel blijkt de hoge kwaliteit van de nationaal kampioenen en is het publiek zichtbaar onder indruk van de nieuwe melodische Marimba’s en de unieke combinatie slagwerk en blazers. De hoogstaande kwaliteit bleek ook toen het Fanfarekorps o.l.v. Hans Thijssen de bijzondere Bernhezer mars ten gehore bracht. Dat de Koninklijke een vereniging is die meer wil dan zomaar wat muziek maken bleek uit het vervolg van het concert. De volgende nummers lieten zien en horen dat bij gretige muzikanten o.l.v. een gretige dirigent en wekelijks oefenen leidt tot een alsmaar stijgende kwaliteit.

Klik hier voor foto's.

Dit werd beaamd door de voorzitter van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen die aanwezig was om vier jubilarissen in het zonnetje te zetten: Werner v.d. Heijden 12 ½ jaar, Marga van Zutphen 25 jaar, Bertil Dortmans 40 jaar en Rene v.d. Pas 40 jaar.
Dhr. Meulenreek benadrukte dat de Koninklijke, de oudste muziekvereniging in Brabant en een van de oudste in Nederland, erg succesvol in het muziekleven staat. Als oudje staat de Koninklijke jong en vitaal klaar voor de toekomst.

Tekst en foto's: Jos Nijssen