Dorpsnieuws

Erwin van_KesselDe maand december is er voor velen een van bezinning: net Sinterklaas achter de rug, veel eindejaarsborrels voor de boeg, om maar niet te spreken van de komende Nieuwjaarsborrels.

Hoewel voor het politieke jaar andere data gelden is er voor mij weer een politiek jaar achter de rug, ik ben begonnen in december 2013.

Als ingezetene van de gemeente Bernheze en inwoner van Heeswijk-Dinther kijk ik met een andere bril naar de ontwikkelingen in "ons dorp" dan vòòr mijn politieke carrière. Ik ben nu eerder op de hoogte van ontwikkelingen die op stapel staan als voorheen. Toen zag ik het pas als het proces al op gang was.

Er gebeurt iets in Heeswijk-Dinther

Inmiddels wordt er al weer op verschillende locaties gebouwd, bijvoorbeeld Ter Weer, Cuneraschool en worden andere locaties alweer klaargestoomd om ontwikkeld te worden. Maar ook het renoveren komt aan de orde, bijvoorbeeld de Willebrordstraat, waar ik zelf een paar jaar met veel plezier gewoond heb.

Helaas is het niet alleen hosanna: we hebben ook projecten die politiek-maatschappelijk gevoelig liggen. Dan is het belangrijk dat je altijd horen en wederhoren toepast en gefundeerd, vooral op ratio, je standpunt inneemt.

Dynamische ontwikkeling

Voorlopig zit er nog voldoende dynamiek de politieke agenda, een fijne gedachte, waar we in 2016 weer mee verder kunnen. De zuidelijke ontsluiting komt eraan, als het een beetje meezit in 2017 gereed!

Ik ben blij dat ik, namens het CDABernheze, deze ontwikkelingen mede mogelijk kan maken, in plaats van alleen aan de zijlijn te staan.

Erwin van Kessel

Burgerlid CDABernheze