Dorpsnieuws

lid in de orde vZaterdag 19 december 2015 wordt de heer H.M. (Henk) de Laat uit Heeswijk-Dinther benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Moorman van de gemeente Bernheze zal hem de versierselen, behorende bij deze Koninklijke onderscheiding, uitreiken tijdens de afscheidsreceptie in de brandweerkazerne in Heeswijk-Dinther.

De heer De Laat heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer als manschap en bevelvoerder. Hij neemt afscheid van Brandweer Brabant-Noord in de functie van Postcommandant Heeswijk-Dinther. Deze functie heeft hij voor een periode van 13 jaar vervuld. Op 31 december 2015 stopt de heer De Laat met zijn actieve loopbaan bij Brandweer Brabant-Noord Post Heeswijk-Dinther.

Van 2006 tot en met 2010 was hij bestuurslid van de brandweervereniging voor actieve leden en oud-leden en vanaf 2002 lid van het brandweer EMO-team (emotionele opvang), eerst als kaderlid en later als postcommandant.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het officiële gedeelte van de afscheidsreceptie vindt plaats op zaterdag 19 december 2015 om 15.00 uur in de brandweerkazerne, Jonker Speelmanstraat 8a te Heeswijk-Dinther