Dorpsnieuws

Ether van_den_BoogaartIn Heeswijk-Dinther zijn ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking bezig met huisvesting voor hun (jong)volwassen zoon of dochter.

Begeleid wonen in Heeswijk-Dinther is het doel.Het duurt al heel wat jaren om dit te bereiken met als gevolg: onzekerheid bij ouders en kinderen.

CDABernheze heeft samen met de politieke partijen Progressief Bernheze en SP vragengesteld aan het college over projecten in het kader van begeleid wonen in Bernheze. We vinden het belangrijk om op de hoogte te worden gebracht of er projecten in het kader van begeleid wonen zijn in Bernheze. En om welke projecten dit gaat. Ook zijn we benieuwd of er projecten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking enwelke projecten dat zijn.We hebben gevraagd hoeveel mensen uit Bernheze voor deze projecten in aanmerking komen en wat de leeftijdsgroepen zijn.Verder willen we weten of er wachtlijsten zijn voor deze projecten en wat de stand van zaken is van het begeleid wonenproject in Heeswijk-Dinther en of andere projecten in de gemeentemogelijk zijn.

Informatie begin 2016

De wethouder heeft informatie hierover toegezegd in een informatienotitie die begin 2016 in de commissie Maatschappelijke Zaken behandeld zal worden. CDABernheze is blij met deze toezegging. Wij willen graag betrokken blijven als commissie enwe verwachten dat er niet alleen voor ons, maar vooral ook voor de betreffende inwoners er duidelijkheid komtwaar ze mee verder kunnen. CDABernheze gaat voor begeleid wonen in eigen omgeving.

Esther van den Bogaart

Raadslid CDABernheze