Dorpsnieuws

Dn Hadeejer5In D’n Hadeejer van nov. j.l. op p.18 heeft een artikel gestaan van Bart van Schijndel: "Wat krijgt hadee uit de begroting?" Hierop heeft Joop Akkermans gereageerd naar het blad. In overleg met hem is afgesproken dat zijn reactie geplaatst wordt op de digitale hadeejer.( zie hieronder). Dit met onze vraag aan ieder van u om te reageren. Een discussie hierover lijkt ons zinvol. 

De redactie van www.hadeejer.nl

 

Heeswijk-Dinther 22 december 2015

Geachte redactie,

Als trouwe lezer van d'n Hadeejer kijk ik iedere maand weer uit naar het nieuwe nummer waar ik dan, volgens de redactie, weer rustig voor mag gaan zitten. Normaal gesproken heb ik absoluut geen moeite met zo’n advies behalve deze laatste keer dan want al na het voorwoord zat ik weer strak gespannen op het puntje van mijn stoel.

D'n Hadeejer en politiek bedrijven dat past niet bij elkaar is mij altijd verteld maar als een ''politiek'' verslaggever over de laatste mem en beschikbare tonnen voor Heeswijk-Dinther gaat uitweiden dan lijkt dat toch verdraaid veel op politiek.

In het artikel 'wat krijgt Hadee uit de begroting' trekt Bart van Schijndel na een ongetwijfeld gezellig onderonsje met drie wethouders de conclusie dat Hadee toch tamelijk kort bij kop zit en dat de achterste mem van Marko Konings schromelijk overdreven is.

Bart vergeet echter te vermelden dat de voorbeelden die hij noemt al jarenlang als voorbeeld gebruikt worden. Zo ligt het geld voor de ontsluitingsweg al bijna 10 jaar op de plank en de weg is nog steeds niet af. En wat te denken van normaal onderhoud aan straten en pleinen dat in Hadee bijna op een gunst lijkt terwijl datzelfde onderhoud in Heesch gewoon de praktijk van alle dag is. Sociale woningbouw, een lachertje. De gemeente doet helemaal niets en kijkt toe hoe de woningbouwcorporatie haar activiteiten en onroerend goed in Heeswijk-Dinther verder afbouwt. Ondanks alle plannen en mooie woorden is duidelijk dat het aantal sociale woningen in de komende jaren zal blijven afnemen.

Marko Koning heeft namens PPBlanco alleen de discussie willen aanslingeren, niets meer of minder maar op de een of andere manier lijkt het alsof de verslaggever zich daaraan stoort en daarom tegengas meent te moeten geven.

D'n Hadeejer wil geen politiek podium bieden maar de ''politiek'' verslaggever mag wel zijn mening geven zonder alle betrokkenen aan het woord te laten. Laat hem op zoek gaan naar het antwoord op de vraag waarom besluiten niet uitgevoerd of uitgesteld worden in plaats van onze wethouders naar de mond te praten. En als je echt wilt weten of wij nu wel of niet aan de achterste mem hangen ga dan vaststellen wat er de afgelopen 10 jaren in Heeswijk-Dinther is gerealiseerd in plaats van alleen het komende jaar te beschouwen.

Met vriendelijke groet,

Joop Akkermans