Dorpsnieuws

thumb Fazenda de Esperança In vervolg op de acties van voorgaande jaren vragen Dinthernaar Hugo van den Broek en pater Gabriel Hofstede nu onze hulp voor het verbeteren en vernieuwen van de werkruimte (therapieruimte ) van een Fazenda.

Fazenda da Esperança Santa Rita

Fazenda da Esperança betekent "boerderij van hoop". Hier worden verslaafde mensen opgevangen om van hun verslaving af te komen. De Fazenda Esperança Santa Rita in Garanhuns (Brazilië) is een Fazenda voor vrouwen.

Recuperação

Recuperação staat voor herstel. Verslaafde vrouwen verblijven 12 maanden op de Fazenda om hun leven een nieuwe wending te geven zonder drugs en alcohol.

Omdat de beginperiode van het herstel het zwaarst is mogen familieleden pas na drie maanden voor het eerst op bezoek komen.

In de afkickperiode gebruikt men geen medicijnen, maar is er ondersteuning van vrijwilligers (vaak ex-verslaafden) en andere medebewoners.

De vrouwen werken mee aan de activiteiten op de Fazenda. Want de Fazenda is geheel afhankelijk van giften en voorziet voor zover als mogelijk in haar eigen onderhoud, door o.a. de verkoop van o.a. koekjes en handwerkspullen die hier gemaakt worden.

Renovatie van de werkruimte

Er is financiële ondersteuning nodig voor een nieuw pvc-plafond, vernieuwing elektrische bedrading en verlichting, vervanging deuren en verven van de ruimte.

Help mee en geef gul in de kerken van Heeswijk-Dinther-Loosbroek in de tweede collecte op 23 en 24 januari.

Overige giften zijn en blijven meer dan welkom op:Nieuwe werkruimte_

banknummer NL02 RABO 0126 9350 92 t.n.v. RK Kerk St Servatius, o.v.v. Brazilië.