Dorpsnieuws

CollectebusOproep aan alle organisatoren van Landelijke Collecte Fondsen in Heeswijk- Dinther

Met een aantal organisatoren van collectefondsen in Heeswijk Dinther zijn we bij elkaar geweest om te kijken of er draagvlak is om gezamenlijk een Goede Doelenweek te organiseren in Heeswijk- Dinther.

De diverse landelijke collectes in Heeswijk-Dinther worden nu afzonderlijk georganiseerd.

We willen onze krachten bundelen tot één grote plaatselijke organisatie. Dit betekent, dat er éénmaal per jaar -in één week- gecollecteerd wordt, voor meerdere landelijke goede doelen tegelijkertijd.

De goede doelen ervaren, dat het steeds moeilijker wordt om collectanten te vinden. Daardoor wordt er steeds minder gecollecteerd en de uiteindelijke opbrengst daalt daardoor steeds meer. Daarnaast bestaat er soms ergernis over de vele collectes, die per jaar op verschillende momenten bij de mensen aan de deur komen.

Ervaringen uit andere dorpen wijzen uit, dat gezamenlijk collecteren een groot succes is. De deelname is veel groter, omdat iedereen voor deze week benaderd wordt. Inwoners kunnen zo bewuster een eigen (geldelijke) bijdrage leveren, ze denken goed na over wat ze aan ieder doel willen schenken.

Graag komen we via deze oproep in contact met alle organisatoren, die in Heeswijk Dinther een collecte organiseren voor Landelijke Fondsen. U kunt contact opnemen met Dionne van der Ven:

per telefoon: 06-11080086 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .