Dorpsnieuws

Koningschieten 2017Sint-Barbaragilde Dinther met vliegend vaandel, slaande trom en bazuingeschal naar het Landjuweel in Soest!!
Na een geslaagde teerdag en Koningschieten op zaterdag 2 september met als bijna nieuwe koning Arno van Boxtel en jeugdkoning Youri van den Hurk, ( beiden worden zondag 10 september geïnstalleerd).
GildeSoestvertrokken we al vroeg op zondag 3 september met de bus naar Soest om deel te nemen aan het Landjuweel waar 120 gilden aan deelnamen.
Om 12.00 uur begon de massale opmars en de opening, gevolgd door een mooie optocht door Soest.
Zeer vele foto’s werden onderweg gemaakt van onze Barbara en haar 2 pages die samen de leeftijd hadden van ruim 200 jaar.
Hierna begonnen de diverse wedstrijden in koningschieten, vendelen, trommen, bazuinblazen en jeu de boulen.
 
Onze deelnemers waren zeer benieuwd naar de uitslagen van de jury leden, na wat ongeduldig wachten werden de uitslagen bekend gemaakt.
 
Zeker niet voor niets gewacht: onze tamboers behaalden met groepstrommen een 1ste prijs in de B klasse. Bob Verhoeven, Sem Verhoeven, Joris van der Meijden.
Sem Verhoeven had een 2de prijs met trommen in de C klasse en Bob Verhoeven had een 1ste prijs in de B klasse, onze jeu de boulers Henny van Hooft, Jo Manders en Jacques van der Meijden wisten een 3de prijs te behalen.
 
We kunnen als Sint-Barbaragilde Dinther terug kijken op een zeer geslaagd en goed georganiseerd Landjuweel 2017 door het Groot Gaesbeeker of Sint- Aechaten Schuttersgilde te Soest.
  
Fred van den Berg
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen