Dorpsnieuws

Kersenbomen
De gemeente Bernheze staat vooralsnog op voorsprong in de juridische strijd om illegale palen in een jonge kersenboomgaard in Heeswijk-Dinther.  De voorzieningenrechter in Den Bosch heeft een verzoek om in te grijpen, ingediend door  agrariër Jo van Houtum, afgewezen.

In de boomgaard aan de Aa-Brugstraat zijn dit voorjaar zonder vergunning 3.500 palen geplaatst om de jonge kersenboompjes te steunen. Bernheze wil deze teeltondersteunende voorzieningen weg hebben en dreigt met een dwangsom. Van Houtum vroeg vervolgens een ontheffing voor zes maanden. Toen de gemeente die weigerde, stapte de agrariër naar de rechter.

Volgens bestuursrechter J. Heijerman is helder dat de paaltjes niet voor zes maanden zijn maar voor veel langer. Alleen daarom al mocht de gemeente het verzoek om een tijdelijke ontheffing afwijzen. 

Ook merkt de rechter op dat de gemeente sterk lijkt te staan in haar weigering om teeltondersteunende voorzieningen toe te staan in het Aadal. Over deze principevraag volgt waarschijnlijk nog een bodemprocedure bij de rechtbank.

Bron: site BD

Tekst: Maarten van den Hurk 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen