Dorpsnieuws

FilmOp 18 november samen in première.

Na ruim 2 jaar voorbereiding en opnames is het op 18 november as zover. In één voorstelling presenteert Stichting Regiofilmproducties zowel haar korte speelfilm genaamd “De Ondergrondse Vergeet niet…...” als de documentaire die de naam “De Schakel” meekreeg.

Verhaal en achtergrondinformatie uit de jaren 1944-1963

De spannende speelfilm begint aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een lokale politiecommandant heeft oorlogsmisdaden op zijn geweten en verzetsmensen willen bewijzen verzamelen om hem na de oorlog te kunnen berechten. Hoe dat afloopt…?

In de pakkende documentaire vertellen mensen uit de regio hun persoonlijke verhalen uit die angstige tijd van de oorlog en de bevrijding in een aaneenschakeling van ontroerende en spannende momenten.

Een echte regiofilmproductie

Het script, de uitwerking, de productie en alle zaken er om heen zijn bedacht en uitgevoerd door vrijwilligers, die net als de acteurs en actrices allemaal uit de regio komen. In dorpen in de omgeving zijn opnames gemaakt. Zo waren Berlicum, Den Dungen, Vinkel, Heeswijk-Dinther Veghel en Schijndel het decor voor onze films.

De fondsen voor de beide producties zijn afkomstig van lokale bedrijven, ondernemers, winkeliers en particulier. Via een crowdfunding-actie werd ook respectabel bedrag opgehaald en het Prins Bernhard Cultuurfonds deed ook een duit in het zakje.

Première met alles er op en er aan

Stichting Regiofilmproducties gaat van de première iets bijzonders maken. Alle medewerkers zullen aanwezig zijn evenals de cast (sprekende rollen). Alle sponsoren worden uitgenodigd voor de voorstelling, evenals diverse hoogwaardigheidsbekleders. De rode loper zal niet ontbreken en de hoofdrolspelers zullen op een verrassende manier bij Den Durpsherd arriveren.

Kaarten, -dvd's en meer beschikbaar

Voor de première op zaterdag 18 november zijn een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, voor de twee voorstellingen daarna op zondag 19 november zijn nog volop kaarten beschikbaar. Maar voor hoe lang?

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.durpsherd.nl 

In de pauze en na de voorstellingen zijn DVD’s van speelfilm en documentaire te koop, evenals posters en andere items.

Meer en actuele informatie via www.regiofilmproducties.nl   en www.durspherd.nl maar ook via de diverse facebookpagina’s.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen