Dorpsnieuws

Bernheze logoBurgemeester Moorman en de wethouders Jan Glastra van Loon en Rein van Moorselaar geven gastlessen op drie basisscholen. Tijdens de gastles gaan ze in gesprek met leerlingen van groep 7of 8 over de actualiteit en urgentie van het onderwerp.

 

Op 7 november bezoeken zij de volgende scholen:

  1. Jan Glastra van Loon bezoekt van 13.00 tot 14.15 uur basisschool ‘t Palet in Heeswijk-Dinther, groepen 7 en 8.  

Contactpersoon Ruth van der Pol

  1. Burgemeester Moorman bezoekt van 13.00 tot 15.00 uur basisschool De Kiem Heesch: groep 7 en groep 8

Contactpersoon: Thea van Heck

  1. Rein van Moorselaar bezoekt van 13.00 tot 14.00 uur basisschool Het Mozaïek, Heeswijk-Dinther 

Contactpersoon: Dirk Verwijst ,

De Respect Education Foundation is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante en inclusieve maatschappij. Daarvoor ontwikkelt ze lesprogramma’s en organiseert ze activiteiten om het thema ‘Respect’ op de agenda te zetten en te houden, zoals de nationale Week van Respect.

Tijdens deze Week doen 130 gemeenten mee en stimuleren we 100.000 jongeren op honderden scholen en sportclubs om het gesprek met elkaar aan te gaan. Dit jaar vinden er meer dan 450 gastlessen plaats door politici, sporters en andere bekende en betrokken Nederlanders, en is er gratis lesmateriaal beschikbaar. Dit jaar staat de twaalfde editie van de Week van Respect in het teken van de Respectzone Challenge om 1.000 Respectzones te creëren.

Via interactieve lesprogramma’s en gastlessen worden jongeren tijdens de Week van Respect zelf bewust hoe een tolerante en respectvolle samenleving eruit ziet.

Als u bij een van de gastlessen aanwezig wilt zijn, graag even melden, zodat wij de scholen kunnen informeren. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen