Dorpsnieuws

Buro LimaBuro Lima wil aan het Raadhuisplein in Heeswijk-Dinther een woon-zorgcomplex bouwen voor dagopvang, wonen en logies voor kinderen met een bijzondere of intensieve hulpvraag.

Op dit moment is Buro Lima al gevestigd aan het Raadhuisplein, in de pastorie van Dinther,

maar er is nog sprake van tijdelijke huisvesting. B en W in Bernheze willen dit omzetten in permanente huisvesting en het college wil ook meewerken aan de plannen voor nieuwbouw op deze locatie.

Dagopvang

Buro Lima wil twee nieuwe gebouwen plaatsen achter de huidige bebouwing. Een gebouw dat bestaat uit twee min of meer geschakelde units en een losse unit. Beide units zijn geschikt voor dagopvang, wonen en logies. De grotere unit wordt ook ingericht als kantoor. In die grote unit is plaats voor veertien kamers, in de kleinere units komen acht kamers. Er is straks ruimte voor maximaal 22 jongeren om bij Buro Lima te wonen of te logeren. Het gaat om kwetsbare jongeren die 24 uurs begeleiding of zorg nodig hebben.

Buro Lima, opgericht door Lianne van Genugten, zat tot eind 2016 in een boerderij aan de Fokkershoek in Heeswijk-Dinther. De gemeente gaf echter geen vergunning om daar te kunnen blijven en dus moest Buro Lima op zoek naar een andere locatie. Dat werd na lang zoeken de plek aan het Raadhuisplein, de pastorie van Dinther.

Een aantal omwonenden heeft bij de gemeente wel bezwaar gemaakt tegen de plannen. Zij vrezen onder meer voor geluidsoverlast. De bezwaren zijn door de gemeente ongegrond verklaard.

Bron: site BD

Tekst: Edith Verwegen

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen