Dorpsnieuws

Plein1969Marco Verkuijlen wil zijn nieuwe café met terras op Plein 1969 in Heeswijk-Dinther per se in de aankomende zomer openen. Daarom start hij de bouw binnenkort terwijl de Raad van State nog naar het bouwplan gaat kijken.

Het grand café moet het marktplein meer laten bruisen en daarvoor is de zomer de enige juiste startperiode, aldus Verkuijlen. Het liefst was hij al een paar weken geleden aan de slag gegaan: ,,Dan hadden we begin juni klaar kunnen zijn, nét voor de kermis van Heeswijk-Dinther. Dat was eigenlijk het idee.''

Marco en Monique Verkuijlen runnen nu Halte 5, een cafetaria met lunchroom aan de rand van Plein 1969. Deze zaak zal verhuizen naar de nieuwbouw waarin ook ruimte is voor een geheel nieuw borrel- en eetcafé met terras. Tegen het bouwplan zijn door enkele omwonenden bezwaren ingediend. Daaruit vloeiden twee procedures bij de Raad van State voort. Eén van deze procedures is al afgerond en geeft Verkuijlen het vertrouwen dat er geen voor hem nadelige uitspraak meer zal komen.

Bron: site BD

Tekst: Maarten van den Hurk

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen