Dorpsnieuws

thumb keramiek In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni van 11.00 tot 17.00 uur is er weer een buitenexpositie van keramiek. gevarieerde kunst, te zien en te koop op een fraai landgoed met gezellig terras én gratis toegang dat is Keramiek 7.4.

Vijf kunstenaars uit Bernheze laten vanaf 24 juni voor de vierde keer in successie twee weekenden hun werk zien aan de Koffiestraat 23 in Heeswijk-Dinther. De kunstwerken krijgen een unieke plek op het circa vijf hectare grote natuurgebied met bossen, vennetjes en wandelpaden. De exposanten zijn allen leerlingen en ex-leerlingen van de Eijnderic in Heesch.

Helaas heeft op het laatste moment Netje van de Ven afgezegd maar dat is creatief opgelost, door beelden van andere cursisten van de woensdagavond ten toon te stellen.

Anita van Doorn, Karin Verboort, Annie Hendriks en Jona de Laat zijn de exposanten. Ze komen elke woensdagavond bij de Eijnderic bij elkaar om te boetseren aan hun kunstwerken. Ze hebben alle vier een heel eigen stijl. Het werk is heel gevarieerd. Van sober tot vrolijk, van raku tot eenvoudig, met een thema en vrij werk, van groot naar klein, maar altijd met heel veel enthousiasme en liefde gemaakt.

Om de drie jaar houden de amateurkunstenaars een buitenexpositie in Heeswijk-Dinther. Daar is ook werk van het viertal te koop. De exposanten willen vooral laten zien dat kunst voor iedereen toegankelijk kan zijn. Met name het gezellige terras zorgt voor het laagdrempelige karakter.

De expositie is open op zaterdag 24 en zondag 25 juni en
zaterdag 1 en zondag 2 juli, steeds van 11.00 tot 17.00 uur.

P.S. we een golfkar voor diegenen die slecht ter been zijn