Dorpsnieuws

a1d571b3 4577 4020 b577 454c27e1ee26 thumb420Voor tuiniers die graag aan de slag willen gaan met een eigen volkstuintje, organiseert Volkstuinvereniging De Koffiestraat op zondag 16 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur een Open Dag. Belangstellenden krijgen een rondleiding, informatie, een kopje koffie of thee en er liggen inschrijfformulieren klaar.

Wil je graag meer weten over biologisch tuinieren, gezonde groenten en fruit, en bloemen? Dan ben je bij de volkstuinvereniging aan het juiste adres! Op onze open dag kun je alles ontdekken over het telen van je eigen groenten en fruit op een natuurlijke manier en het kweken van prachtige bloemen in je eigen tuin.

Biologisch tuinieren is een duurzame manier van tuinieren waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en chemicaliƫn. Door de bodem te voeden en te verzorgen met natuurlijke middelen zoals compost, stalmest en groenbemesters, ontstaat er een gezonde en vruchtbare grond waarop planten goed kunnen gedijen. Hierdoor groeit en bloeit alles op een natuurlijke manier en dat proef je terug in de smaak van je eigen geteelde groenten en fruit.

Geen gespoten groenten en fruit meer, maar verse, gezonde producten uit eigen tuin. Verser kan het niet! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je eigen gezondheid. Bovendien is het telen van je eigen groenten en fruit ook nog eens erg leuk en ontspannend. En met onze tips en adviezen kun je al snel je eigen moestuin beginnen.

En niet alleen groenten en fruit zijn belangrijk in de tuin. Ook de bloemen mogen niet ontbreken. Tijdens onze open dag kun je inspiratie opdoen voor het kweken van prachtige bloemen, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor bijen, vlinders en andere insecten.

Kortom, kom langs op onze open dag en ontdek het plezier van biologisch tuinieren, van gezonde groenten en fruit en mooie bloemen in je eigen tuin. Onze tuiniers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te inspireren. We zien je graag op onze open dag van de volkstuinvereniging aan de Koffiestraat!