Evenementen

ons welzijn 1Voor veel mensen is het moeilijk om hun eigen mening te geven en nee te zeggen, als iemand iets aan hen vraagt. Als ze kritiek krijgen worden ze daar onzeker van en ze vinden het moeilijk om hun grenzen aan te geven. Op dinsdagmiddag 24 oktober start ONS welzijn in Veghel met een cursus Assertiviteit.

In 12 wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur leren de deelnemers om op een goede manier te reageren op verschillende situaties. Voor meer informatie en om zich aan te melden kunnen belangstellenden contact opnemen met Hans Vermeltfoort. Dat kan telefonisch via telefoonnummer 088-3742525, vraag naar Hans Vermeltfoort of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelname aan de cursus is gratis.

Vertrouw op jezelf

“Het woord assertiviteit heeft voor sommige mensen een negatieve bijklank,” zegt Hans Vermeltfoort, die de cursus samen met Suzanne Spierings van ONS welzijn verzorgt. “Maar in de cursus proberen wij de deelnemers alleen maar meer zelfvertrouwen te geven. En we leren hen vaardigheden, waarmee zij sterker in hun schoenen komen te staan.”

In de cursus gaat het dan ook niet over “van je afbijten”. Wel over hoe je een gesprek kunt voeren en daarin bij je eigen standpunt kunt blijven, ook als je nee zeggen moeilijk vindt. Onderhandelen en om kunnen gaan met kritiek en waardering zijn daarin belangrijk; deze onderwerpen komen in de cursus dan ook aan de orde. Enkele lessen gaan over hoe je op jezelf en op de ander leert vertrouwen en over hoe je niet anderen napraat, maar vanuit je eigen gevoel kunt denken en handelen.

Voordat de cursus begint, heeft Hans Vermeltfoort of Suzanne Spierings een kennismakingsgesprek met iedere deelnemer.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen