Redactioneel

150929-mvh-Septembertuin20VOORKANTAls ik met de hond over het Schoor gewandeld kom, dan zie je negen van de tien keer Bert met zijn schoffel aan de gang in zijn tuin.

Maar gelukkig heeft hij ook wel tijd voor een praatje…

‘Woon je hier al lang op het Schoor Bert?’ En met een brede glimlach zegt hij dan: ‘Al 86 jaar, dit is mijn ouderlijk huis.’ En wat zijn ze trots op hun mooie tuin. Alles staat er prachtig bij en er is geen onkruidje te ontdekken. Bert vertelt wel dat hij het grote werk laat doen, maar schoffelen dat doet hij dagelijks. ‘Dat houdt me mooi in beweging en dat is belangrijk op deze leeftijd.’

Klik hier voor foto's.

Zijn vrouw Sjan komt ook naar buiten gelopen en ze vertellen dat ze elkaar al 61 jaar kennen en 56 jaar zijn getrouwd. Samen hebben ze drie kinderen.

We wilden graag trouwen, en toen zijn we naast dit huis in de varkensschuur maar gaan wonen. Later zijn wij in het huis van vader en moeder getrokken. Hopelijk blijft dit huis in de familie. De dochter van Bert en Sjan woont nu in Almere , maar zou graag naar Heeswijk willen terugkomen om in het huis van haar vader en moeder te gaan wonen. Maar dit echtpaar is nog lang niet van plan om te gaan vertrekken en wil nog heel lang genieten van deze prachtige plek.

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Marjon van Herpen