Redactioneel

Jesse JansenAfgelopen woensdag was er in Gymnasium Bernrode een debatavond in de Lagerhuis-stijl tussen jong en oud. Een super leuke avond, waarbij jong en oud zich konden laten horen.


Onder leiding van burgemeester Marieke Moorman ontstond een inhoudelijk goede discussie tussen beide groepen waarbij bleek, dat ze het over de meeste stellingen eens waren.

De energie, die ik opmerkte tijdens het debat, wil ook ik graag inzetten binnen het gemeentelijk bestuur. Een frisse blik, die kritisch kijkt naar de toekomst van onze gemeente. Als nieuw commissielid Ruimtelijke Zaken mag ik aan de slag met een scala aan onderwerpen, zoals het bestemmingsplan buitengebied. Bij deze onderwerpen wil ik een kritische en stimulerende kracht zijn, die het werk- en woonklimaat binnen onze gemeente versterkt, zodat alle kernen toekomstbestendig zijn.

Ook ga ik me inzetten voor de jongeren binnen de gemeente om de leefbaarheid van de kernen te waarborgen. De creativiteit en vitaliteit van onze jonge inwoners zijn erg belangrijk om de gemeente te inspireren. Een stap in de goede richting is de breed gedragen motie, die afgelopen donderdag is aangenomen, waarmee we het College aansporen tot bouw van goedkope (sociale) huur- en koopwoningen.

Daarnaast is het van belang, dat we als gemeente lef durven tonen en dat we een goed debat niet schuwen, zodat we een goede gesprekspartner kunnen zijn binnen onze eigen regio. Investeren in nieuw beleid en het evalueren van ons huidige beleid zijn hier van groot belang, want ook wij als gemeente Bernheze moeten meegaan met veranderingen in onze dynamische regio. Reactie? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Progressief Bernheze: Hadee Huis

Skip Anker, Commissielid Ruimtelijke Zaken