Redactioneel

kasteelhoeven-voorkant'ZIEHIER! Wij verkopen 77 kasteelhoeven' is de titel van het boek over de pachthoeven van Kasteel Heeswijk dat de gemeente Bernheze uitgeeft in samenwerking met de Meierijsche Mu-seumboerderij in Heeswijk-Dinther. Een kijk-, kennis- en verhalenboek vol verbeeldingskracht! Ook een boek met een boodschap: met een innovatieve en creatieve invalshoek, erfgoed ons meer eigen zien te maken. Als cultuurmakelaars nemen Rien de Visser en Florian de Visser ons mee op ROUTE 77 om al die kasteelhoeven, van Bernheze tot aan de Roosendaalse Vliet, aan ons te 'verkopen'. Met de blik op de plek. Zo komt het alledaagse leven op een Brabantse boerderij in het vizier naast adellijk denken, dromen, doen en laten vanuit ‘machtcentrale’ Kas-teel Heeswijk. Nu Brabants topmonument.

Klik hier voor foto's.

In de Museumboerderij werd dit prachtige boek gepresenteerd. De presentatie werd geopend door Hans van Sleuwen, voorzitter Meierijsche Museumboerderij. De beide auteurs gaven een toelichting, gevolgd door een improvisatie op het thema goed rentmeesterschap door Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant.

De eerste 5 exemplaren werden uitgereikt aan ‘topisten’ (bewoners of oud-bewoners van pachthoeven), waarna Peter van Boekel, wethouder cultuur gemeente Bernheze afsloot.

Foto's: Corrie van der Heijden