Redactioneel

160115-wvdl-CaroortVOORKANT

Eind november 2015 heb ik de directie van bouwbedrijf Van Grunsven Groep benaderd met de vraag hoe het nieuwe gebouw aan Plein1969 genoemd gaat worden.

Meer foto's|:

Vandaag liet de heer Hoogendorp van de firma Van Grunsven mij weten, dat men inmiddels heeft besloten het nieuwe gebouw ook weer Ter Weer te noemen. Verder werd mij verteld dat men er voor gaat zorgen, dat deze naam ook op de gevel komt te staan.

Het thema van het bouwconcept heeft bij deze keuze duidelijk een rol gespeeld.

In oktober 2015 heeft Anthony Litjes van Leenders Architecten en Ingenieurs in Veghel mij verteld, dat zijn inspiratiebron voor het ontwerp van de bouw aan Plein 1969 een kasteel is. Vanuit het idee, dat Ter Weer in het verre verleden een kasteel in Dinther was, zijn aan de beide uiteinden als het ware ronde torens te zien. Ik heb toestemming gekregen om twee foto’s van de website van de firma Van Grunsven bij dit verhaal te plaatsen, zodat de lezer het ontwerp met de torens goed kan bekijken.

Op de bouwplaats zien we op dit moment vlak voor de schanskorf 11 carports verschijnen. Dit worden de privé parkeerplaatsen voor de bewoners van de appartementen. Nu ik over de schanskorf schrijf, wil ik hierbij enkele gegevens rectificeren, die ik de vorige keer heb vermeld. Stijn van Lankveld van de firma Dijkhoff mailde mij, dat de schanskorf een totale lengte van 76m heeft en is gevuld met maaskeien (fractie 60-90) in plaats van betongranulaat. De maaskei is een hoekige, organisch gevormde keisoort.

Foto’s Wim van der Lubbe en Van Grunsven Groep

Tekst: Fred Lennings.