Redactioneel

160410-wvdl-Marjanvanderkuijl _VOORKANTMaandagmiddag ben ik op bezoek geweest bij Marjan van der Kuijl. Sinds een paar dagen bewoont zij een van de elf appartementen boven de COOP. Voordat ik bij de parkeerplaats door de hoofdingang naar boven ga, heb ik uiteraard even aangebeld. Op dat moment ontdek je dat alle appartementen het adres Plein 1969 nr. 13 hebben gekregen.
Meer foto's


Met een toevoeging, in dit geval D t/m H en J t/m P. Later vertelde Erik van Kessel mij, dat het gemeentebestuur dit zo heeft vastgelegd. Als je boven gekomen het trappenhuis verlaat, loop je over een overdekt pad op het dak naar de woningen. Marjan van der Kuijl staat mij al bij de deur op te wachten.

Marjan bewoont een twee slaapkamerappartement. De woning heeft een twee- en een persoons slaapkamer. Verder een lichte, ruime woonkamer met een chique keukenhoek uitgevoerd in zwart-, wit- en grijstinten. Tevens is er een mooie badkamer met toilet en inloopdouche, een apart toilet en een berging voor de wasmachine en dergelijke. In de zon zit je heerlijk op het balkon, waar je zeker met vier personen kunt zitten. Alle appartementen worden nog voorzien van zonwering, want anders zou het in de zomer wel erg warm worden. Het appartement beschikt ook over een ruime inpandige fietsenberging op de begane grond en een eigen carport op de parkeerplaats.

Al in 2008 hebben Marjan en Rob zich voor het appartement opgegeven. Toen Van Grunsven in beeld kwam, hebben ze zich meteen aangemeld voor een koopwoning. Later werden het huurwoningen. Marjan denkt, dat het feit, dat ze zich zo vroegtijdig opgegeven heeft, er toe heeft geleid, dat haar deze woning is toegewezen. Ze is zeer tevreden over de afwerking van haar nieuwe onderkomen. Uiteraard is het appartement zo gebouwd, dat er ook mensen met een beperking in kunnen wonen, je komt geen drempels tegen.

Alles ziet er strak en keurig uit. De medewerkers van Van Grunsven hebben professioneel werk afgeleverd. In het hoekappartement aan de kant van het hertenkampje wordt nog gewerkt en van de bouwvakkers mag ik een paar foto’s nemen. Daarna verlaat ik het complex via een steile trap aan de kant van Plein 1969, want ook aan de pleinzijde is een ingang voor de appartementen.

Foto’s: Wim van der Lubbe en Fred Lennings

Tekst: Fred Lennings