Redactioneel

160417-RvH-ShootOut-voorpagina Voor de tweede keer heeft Hockeyclub HDL op zondag 17 april de Clubkampioenschappen Shoot Out tot 17 jaar georganiseerd. Daarbij nemen spelers een serie vrije ballen en degene met de meeste doelpunten is de winnaar. Na een aantal spannende poulewedstrijden en een verliezersronde kwamen Olaf Ketelaars, Jori Vissers, Jann Sparidans, Miryanne Ruijs, Emma Schouten en Ruben van Cleef als winnaars uit de bus. Zij mogen Hockeyclub HDL gaan vertegenwoordigen op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen op 8 mei bij H.C. Tilburg. Gefeliciteerd en veel succes!

Het was een gezellige en spannende dag. Alle 35 deelnemers waren verdeeld over vijf poules. Per poule was er ook één keeper of keepster ingedeeld. Na deze spannende poulewedstrijden werd er door 14 deelnemers in de finale gestreden om Clubkampioen Shoot Out te worden van Hockeyclub HDL.

Meer foto's.

Veel goals gescoord en tegengehouden!
Na een welkomstwoordje door voorzitter Camiel Aarts kon de dag beginnen. Na de eerste poulewedstrijden gooide de regen wat roet in het eten, maar na een korte pauze konden de deelnemers van de tweede poulewedstrijden ook het veld op. Het was duidelijk dat de fanatieke deelnemers zich niet lieten kisten door de regen: er werden veel goals gescoord, maar ook veel tegengehouden door de keepers. De spelers die helaas niet genoeg gescoord hadden in de eerste ronde en de keepers die meer goals hadden doorgelaten dan de andere keepers, gingen door naar de verliezersronde. De winnaars van de verliezersronde en de winnaars van de poulewedstrijden gingen daarna door naar een spannende finale.

Knap keeperswerk
Door de drie keepers Jann Sparidans, Ruben van Cleef en Janneke van de Waal werden erg veel goals voorkomen. Bij de meisjes was er zelfs sprake van een gelijkspel. Na een spannende ronde, waarin de meisjes die gelijk stonden nog een poging kregen, kwamen de volgende winnaars uit de bus: Olaf Ketelaars, Jori Vissers, Jann Sparidans, Miryanne Ruijs, Emma Schouten en Ruben van Cleef.

Tekst: Anja Bekkers, Secretaris HDL
Foto's: Ronald van Hastenberg