Redactioneel

170512-wvdl-Laverlove158 VOORKANTOp de Dag van de Zorg 12 mei, is er op de Noordkade in Veghel een groot feest voor ruim 1100 medewerkers, vrijwilligers en gepensioneerden van Laverhof.
Bestuurder Beijers:"een feest om
onze waardering te tonen en even stil te staan bij het waardevolle werk dat al die hardwerkende medewerkers èn vrijwilligers iedere dag opnieuw doen."
Maar de collega’s die deze avond moeten werken worden zeker niet vergeten, alle locaties krijgen een bezoekje van ‘’special guest ‘’Angela Groothuizen.
 
Bonbons en een cadeaubon
De 1e locatie is her Retraitehuis in Uden.
Als Angela binnen komt schrikken de dames Ellen, Rinie, Ineke, Dorien en Ria zich kapot maar al gauw willen ze met z’n allen met haar op de foto. Angela:’’ Meiden,jullie zijn zo’n kanjers en daarom krijgen jullie heel veel liefde en ‘’een hart van chocolade en een cadeaubon’’, want jullie verdienen dit en doen zo’n goed werk, echte werkpaardjes’’. Mevrouw Theus, een van de bewoners, laat ook nog even weten aan Angela dat ze het heel fijn vindt hier in Uden. In Veghel kan iedereen het volgen op een groot scherm, presentatrice Betty begroet Angela hartelijk.
 
Op naar de volgende locatie, Cunera/De Bongerd in Heeswijk. In de huiskamer doen Elvira, Mevrouw Kuijper, een van de bewoonsters en haar schoondochter Stefanie de afwas.’’ Hebben jullie geen vaatwasser vraagt Angela’, nee zegt Mevr Kuijper, met afwassen kun je fijn praten, ik kom uit den Bosch,snapte?.
Ook hier zijn heel wat chocoladeharten en bonnen uit te delen. In het restaurant maakt Angela ook met iedereen een praatje en de bewoners en hun familie genieten.
 
Inmiddels is het 20.30u, mooi op schema, op naar Schijndel. In St.Barbara staat Annemarie al bij de ingang te wachten. In het nieuwe gedeelte de Parklaan met de prachtige binnentuin zijn Esther,Tineke en Corine vol overgave aan het werk als ze verrast worden door Angela. Beneden staan nog meer collega’s die door Angela in het zonnetje gezet worden. Na het fotomomentje vertrekken we naar het Bekkershuis, de laatste locatie. Fred van de thuiszorg kijkt helemaal verbaast als Angela ineens voor zijn neus staat. Op de afdeling storen we eigenlijk de mensen van de thuiszorg, Anny, Mischa, Renske, Anne en Denise, want zij zijn juist bezig om de bewoners op bed te leggen. Maar voor een bezoekje en een attentie van Angela maken ze graag even tijd en hier wil natuurlijk ook iedereen met haar op de foto.
Met een warm applaus voor alle medewerkers en de organisatie wordt de gezellige avond afgesloten. ‘’Jullie zijn kanjers roept Angela, jullie zorgen er voor dat iedereen het leuk heeft’’
 
 
Tekst:   Wilma van Zoggel
Foto’ s: Wim van der Lubbe
Filmpjes op facebook
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen