Redactioneel

26-05-17TonLun10CC 20De Amsterdamse band Vezpa met hun roots in Enkhuizen zijn babyboomers, volgens eigen zeggen; vier jonge gasten die eigenlijk 40 jaar te laat geboren zijn. Ze stonden in het voorprogramma van 10CC die op vrijdag 26 mei op spectaculaire wijze het theaterprogramma van de Kersouwe opende.
 
 
Ze begonnen met hun hit Wall Street Shuffle en waren na drie nummers goed op dreef, toen de generator het begaf en er driftig gezocht werd naar de oorzaak.
Vice-voorzitter Maino Remmers veronschuldigde zich en zei:      " dit is een gebeurtenis die je je nog heel lang zal blijven herinneren. Dit is Kersouwe. We verwachten binnen een kwartiertje de zaak verholpen te hebben."

Wat gebeurde was uniek, de band begon zonder licht te spelen (en draaide op stroom van de Kersouwe) en zonder licht was het ook genieten. En toen na drie kwartier ook het licht nog aan ging was het feest compleet, het "dak"ging eraf.
Een feest van herkenning, een goed begin van een theaterseizoen van de Kersouwe.

Info 10CC (bron Wikipedia)
De groep werd in 1972 in Manchester gevormd en bestond uit Eric Stewart (zang en gitaar), Lol Creme (zang, gitaar en keyboard), Graham Gouldman (bas) en Kevin Godley (drums). De groep werd door muziekgoeroe Jonathan King omgedoopt van Hotlegs in 10cc en werd al snel bekend door hun grappige, hedendaagse teksten en innovatieve muziekstijl.
 
De groep had de meeste hits tussen 1972 tot 1983 en was razend populai. Na een tussenstop traden ze op van 1991-1995; en na een 2de tussenstop hervatte de groep in 1999 o.l.v. Graham Gouldman.
 
Vele hits hebben ze gebracht als: I'm Not In Love (1975), The Wall Street Shuffle, in 1974 een nummer 1 hit, en natuurlijk DREADLOCK HOLIDAY, 3 weken op nummer 1 in 1978, maar zeker ook niet vergeten Donna 1973 een nummer 2 hit.
10CC is ook leverancier van 9 nummers voor de top 2000 die sinds 1999 tijdens de Kerstvakantie te horen is op Radio 2.

Al met al een behoorlijk repertoire waarvan jong en oud kon genieten.
 
Tekst en foto's: Ton Lunenburg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen