Redactioneel

170624-jvdh-MrsBouquet-09Zeven kunstenaars, Annelies, Jan, Annie, Paul, Jona, Jolanda, Hanneke, exposeren voor de derde maal in het prachtige natuurgebied aan de Koffiestraat.
Al bij binnenkomst wordt je aandacht getrokken door het kleurrijke wilde bloemenveld. Om daarna door de erehaag van 'kunstbollen' de lange eikenlaan in te wandelen. De kunstroute brengt je langs meer dan zestig keramiek werken. Ieder object is met zorg tentoongesteld op een voet van natuurlijk materiaal en dat maakt het een kunstig geheel. De wandeling laat je ook genieten van de mooie natuur met kleine paadjes,bankjes, een ven en nieuwsgierige koeien.En dan ontdek je ook nog in het bos het werk van een kunstenaar in dop… Dorus van zeven jaar.
 
Kunstenaars
De groep bestaat uit leerlingen of ex-leerlingen van de Eijnderic en exposeren om de drie jaar hun werken. Dit jaar hebben zij ook BKK (Bernhezer Kunst Kring) uitgenodigd om de kunstwerken met gedichten te versterken. Dit heeft een bijzondere meerwaarde.
 
Tijdens mijn kopje koffie sprak ik met Fons uit Heesch. Hij was er ook al vroeg, omdat hij graag een van de werken wilde kopen. 'Ja ik heb bij de andere twee exposities ook iets gekocht, maar ik heb nu wel pech. Ik heb er namelijk drie uitgezocht en nu blijken ze toevallig alle drie al gisteravond bij de opening te zijn verkocht. Dan dadelijk nog maar een rondje lopen en kijken of er iets voor mij bestemd is.'
 
Complimenten vissen
Twee vissers met een hengel zitten op het platform bij het water. Observeren de passanten, schrijven iets op briefjes en hangen het aan hun hengel. Op een onverwacht moment hangt er een briefje voor mijn neus…een persoonlijk compliment hebben ze uit de vijver gevist. Ik word er door geraakt en weet zeker dat ik dit briefje nog lang zal bewaren.
 
En dit compliment gaf de burgemeester Marieke Moorman aan Buitenexpositie Keramiek 7.3:
Wederom genoten van jullie oogstrelende expositie, kunstwerken, gedichten, muziek, natuur, beesten en fijne mensen…succes verzekerd. Ik wens jullie twee geslaagde weekenden toe!
 
Nog te drie keer de kans om dit te gaan bewonderen, namelijk zondag 25 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli van 10-17u
 
 
Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Jose van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen