Redactioneel

170628-wvdl-RodenburgDe graafmachines zijn eindelijk begonnen. De grond van de nieuwe woonwijk wordt op dit moment bouwrijp gemaakt. Je kunt de contouren van de straten al een beetje zien. Waar het witte zand aan de oppervlakte ligt, zullen straten komen. Je ziet tevens een grote kuil. Daar zal een flinke vijver worden aangelegd. Ook is duidelijk waar te nemen, dat de wijk straks vier ontsluitingswegen heeft.
 
Op 10 maart jongst leden heeft de gemeenteraad bestemmingsplan Rodenburg vastgesteld. Daarna heeft het plan nog zes weken ter inzage gelegen en konden omwonenden bezwaar aantekenen bij de Raad van State en dat is ook gebeurd. Gebleken is dat er drie bezwaren zijn ingediend bij de Raad van State. Een van de bezwaarmakers vroeg aan de Raad van State in een voorlopige voorziening alles helemaal stil te leggen.
 
Op 15 juni heeft het gemeentebestuur een uitspraak ontvangen van de Raad van State over de voorlopige voorziening. Het verzoek om een voorlopige voorziening is afgewezen.
Dat betekent dat het bestemmingsplan in werking is getreden en dat men meteen kon beginnen met het bouwrijp maken van het terrein. De gemeente schat dat er twee tot drie maanden nodig zijn om deze klus te klaren. Dan kan men echter nog niet starten met het uitgeven van de bouwkavels, want er blijven helaas drie bezwaren bij de Raad van State op tafel liggen. Die drie beroepschriften worden waarschijnlijk pas in oktober behandeld.
 
Dit betekent ook dat het afgeven van bouwvergunningen en het uitgeven van de kavels moet wachtentot na de beslissing van de Raad van State. Pas in het najaar, na de uitspraak van de Haagse rechter over van het bestemmingsplan, zal de verkoop van de grond plaats gaan vinden. Dat kan niet anders want het bestemmingsplan kan ten gevolge van de gerechtelijke uitspraak nog steeds veranderd worden.
 
Foto’s: Wim van der Lubbe. Tekst: Fred Lennings.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen