Redactioneel

170715-RvH-Volkstuin-07 kopieVolkstuinvereniging 'De Koffiestraat' organiseerde een open dag op haar complex aan de Koffiestraat aan de rand van het dorp.
 
De vereniging bestaat inmiddels vijf jaar. Belangstellenden konden rondkijken en een praatje maken met de tuiniers. Als je zo enthousiast werd dat je zelf ook een tuin zou willen, kon je je laten inschrijven voor de wachtlijst. Dit is belangrijk voor de de continuïteit van de vereniging.
 
Biologisch
De tuiniers zijn stuk voor stuk trots op hun tuin. Er worde getuinierd door jong en oud. En waar nodig helpen de jongeren de ouderen een handje. Er wordt uitsluitend getuinierd zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Door slim om te gaan met het plaatsen van de planten kunnen een hoop problemen in de tuin al worden voorkomen en zijn de middelen die in de reguliere landbouw worden gebruikt helemaal niet nodig. Zo doen bijvoorbeeld de ui en de wortel het niet alleen in de pan- maar ook in de tuin het heel goed naast elkaar. De uien houden de wortelvlieg op afstand en de uienvlieg wordt weer niet blij van de wortel. Naast de bonen plant je – hoe kan het ook anders – bonenkruid om de zwarte luis op afstand te houden en Afrikaantjes staan niet alleen leuk, ze houden ook nog de aaltjes op afstand.
 
 
Tekst: Volkstuin Vereniging ' De Kofiestraat' en Ronald van Hastenberg
Foto's: Ronald van Hastenberg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen