Redactioneel

Klotbeek 2017 03Op zaterdag, 30 september hield de Bridgeclub De Klotbeek uit Heeswijk-Dinther haar Grote Open Klotbeek Toernooi.

Met 134 deelnemers was het toernooi volledig uitverkocht. Er moesten zelfs aanmelders teleurgesteld worden. Er kon werkelijk geen bridgespeler meer bij. De voorzitter van de Wedstrijdcommissie opende om 13.30 uur het toernooi en heette alle deelnemers hartelijk welkom. Er werd gespeeld in vier lijnen en zoals gebruikelijk konden er ook weer meesterpunten worden verdiend. Voor een aantal bridgespelers is dit zeer belangrijk. De spellen waren voor alle lijnen op dezelfde wijze “gedupliceerd”. Er werd Topintegraal gespeeld. De prijzentafel was goed gevuld, getuige de bijgevoegde foto(s).

Meer foto's.

De eerste prijs, bestaande uit een herinneringsschild en bloemen, ging naar Maria van de Vossenberg en Riek van de Weijer met ruim 64%. De Secretaris van de Bridgeclub, Gerrit van den Berg, sprak bij afwezigheid van de voorzitter van een hele mooie prestatie.

Het hoogst eindigende paar, Ger van der Steen en Jo van de Braak, waarvan de eerste speler lid is van De Bc Klotbeek, ging met 61,34 % met de grote Wisselbokaal strijken.

Er was ook een echte Poedelprijs, die twee leden van de bridgeclub ten deel viel met 30,33%.

De organisatie verliep prima, wat weer volledig kan worden toegeschreven aan de leden van de Wecom, die hier verantwoordelijk voor waren. Ook “andere” clubleden droegen spontaan hun steentje bij aan bijvoorbeeld het inrichten van de zaal. Het Bestuur is dan ook vervuld van trots over dit geslaagde toernooi.

Dat er een fantastische sfeer hing, bleek wel uit de vele zeer positieve reacties die we van de deelnemers mochten ontvangen. Het succes blijkt overigens ook wel als we het vergelijken met vorig jaar (110 deelnemers) en de volle avonden bij het “vrije bridgen” op maandagavond in de maanden juli en augustus dit jaar (gemiddeld steeds 100 deelnemers).

Niet onvermeld mag blijven de locatie waar dit toernooi plaats vond. Het gebouw waar onze vereniging zetelt (ons thuishome), is het Cultureel Centrum Servaes te Heeswijk-Dinther. De hele entourage maakt het mogelijk hier een groots toernooi van te maken. Wij kunnen van dat bestuur rekenen op alle medewerking. Bij een kleine tegenslag (kapotte printer) springen zij onmiddellijk bij. De barbediening was weer prima. Op deze wijze worden de deelnemers al spelend van hun drankje en hapje voorzien, hetgeen de rust in de speelzaal ten goede komt. Chapeau.

De grote opkomst was uiteraard ook een kolfje naar de hand van onze penningmeester.

De uitslag, met de scorepercentages, staat vermeld op de clubwebsite: http://www.nbbclubsites.nl/club/8043. Overigens kunnen geïnteresseerden voor een beginnerscursus bridge op dinsdagavond (volgend jaar) zich altijd opgeven bij de secretaris van de bridgeclub De Klotbeek, Gerrit van den Berg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Hij zal ze dan op een lijst plaatsen en bij een mogelijke start (begin 2018) aanschrijven.

Tekst: Gerrit van den Berg

Foto's: Corrie van der Heijden

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen